Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongressens mektigste republikaner: - Jeg kan ikke støtte Trump

Sjokknyhet da alt så som lysest ut for Donald Trump.

STØTTER IKKE TRUMP:  Selv uten republikanske motkandidater får ikke Donald Trump støtte fra Paul Ryan, Kongressens mektigste republikaner. Foto:   REUTERS/Gary Cameron
STØTTER IKKE TRUMP: Selv uten republikanske motkandidater får ikke Donald Trump støtte fra Paul Ryan, Kongressens mektigste republikaner. Foto: REUTERS/Gary Cameron Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ting har sett lyst ut for Donald Trump i det siste.  I går vant han en knusende seier i primærvalget i delstaten Indiana. Samme kveld trakk hans to siste konkurrenter seg fra primærvalgkampen. Trump står igjen som siste mann i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat.

Det hjelper lite på hans manglende popularitet blant den republikanske eliten.

Får ikke støtte I dag sier republikanernes leder i Kongressen, speakeren Paul Ryan, at han ikke er klar for å støtte Donald Trump - selv uten andre alternativer.

- Vel, for å være helt ærlig med deg. Jeg er ikke klar til å gjøre det enda, sa han i et intervju på CNN i kveld.

Han sier videre at han håper å kunne støtte Trump på et senere tidspunkt, men at det da må da gjøres en stor jobb for å forene partiet og at den valgte presidentkandidaten er den som må ta brorparten av ansvaret for dette.

Paul Ryan sier dette selv om han tidligere har sagt at han vil støtte opp om den kandidaten som velges.

- Jeg tror mange republikanere ønsker å se at vi har en fanebærer som bærer våre standarder, sier han.

- Mange spørsmål Ryan har tidligere vært en av dem som har gått ut mot Trumps forslag om å midlertidig nekte alle muslimer adgang til USA og andre kontroversielle forslag.

- Jeg tror konservative vil vite om han deler våre verdier og prinsipper, om myndighetene og rollen til den utøvende makt. Og om grunnloven. Det er mange spørsmål som de kommer til å ville ha svar på, meg selv inkludert. Jeg ønsker å være en del av denne prosessen. Jeg ønsker å bidra til å forende partiet, sier han.

Etter at rivalene hans trakk seg etter tur i går, sa Trump selv at han ønsket å samle partiet; i alle fall deler av det:

- Jeg er overbevist om at jeg kan samle mye av partiet. Noe av det vil jeg ikke ha, sa til TV-stasjonen NBC.

Mens Ryan ble intervjuet på CNN skrev pressetalsmannen hans på twitter:  «Politikk er på sitt beste når du bare følger magefølelsen din», ifølge Politico.com.

Trump

 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!