«Green New Deal»

Kongresskvinnen sjokkerer:
- Ikke lenger seriøs

Kongresskvinnen Marjorie Taylor Greene (47) vakte stor oppsikt da hun tok i bruk et meme for å kritisere miljøinitiativet «Green New Deal».

KRITISERES: Republikanernes Marjorie Taylor Greene vakte oppsikt da hun tok med noen uvanlige plakater opp på talerstolen i Representantenes hus. Video: C-SPAN Vis mer
Publisert

Onsdag valgte den republikanske kongresskvinnen Marjorie Taylor Greene å kritisere miljøinitiativet «Green New Deal» under sin taletid i Representantenes hus i den amerikanske Kongressen.

Måten hun valgte å gjøre dette på, har fått flere til å reagere.

Den republikanske kongresskvinnen åpnet med kritisere organiseringen av Kongressens måte å organisere på, og hevdet at det er vanskelig å få gjennomført «noe som helst» etter planen.

Så gikk hun løs på det hun omtalte som grunnlovsstridige forslag, som «bare er en agenda for globalister og antiamerikanske verdier».

Det var da Taylor Greene kom til Demokratenes omdiskuterte miljøinitiativ, «Green New Deal», fremmet av Alexandria Ocasio-Cortez. Hensikten med initiativet, ifølge Demokratene, er å løse klimakrisen og USAs økende ulikhet. Det er ikke Taylor Greenes oppfatning.

Scooby-Doo

- Dette er et vanlig meme man kan finne på nettet, men det er fremdeles så sant, sa hun, og viste fram en plakat.

Plakaten viste et såkalt meme av karakteren Fred fra tegneserien Scooby-Doo, som avslører at «skurken», altså «Green New Deal», egentlig er en skjult økonomisk agenda for Kina.

- «Green New Deal gagner bare Kina», fortsatte hun.

Taylor Greene begunnet kritikken med at forslaget vil svekke den amerikanske arbeiderklassen, og bare vil være en økonomisk gevinst for Kina.

Kongresskvinnen fortsatte ved så å trekker fram et nytt meme, hvor Kinas øverste leder Xi Jinping er avbildet, med teksten «Jeg eier Joe Biden, og nå eier jeg Afghanistans litiumforekomster».

KINA: Det holdt ikke med bare ett meme for kongresskvinnen. Foto: C-SPAN
KINA: Det holdt ikke med bare ett meme for kongresskvinnen. Foto: C-SPAN Vis mer

Flere reagerer

Greene har tidligere gitt sterkt uttrykk for å være en stor Trump-tilhenger. Dette er heller ikke første gangen kongresskvinnen gjør noe som vekker oppsikt. Hun har vært en høylytt forkjemper for konspirasjonsteorier, og har under pandemien sammenliknet munnbindpåbud med holocaust.

Det tok ikke lang tid før meme-stuntet ble plukket opp av Twitter-brukere. På Twitter tok det ikke lang tid før reaksjonene kom. Flere brukere erstattet Taylor Greenes memer med sine egne memer, mens andre synes kongresskvinnens oppførsel rett og slett er flau.

Blant disse er Adam Kinzinger, medlem av Representantenes hus for Det republikanske partiet.

- Med mennesker som dette i Kongressen er den ikke lenger seriøs, skriver partifelle Kinzinger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer