Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongressmann: - Vår sivilisasjon kan ikke gjenskapes med andres barn

Republikaneren Steve King i opphetet Twitter-debatt.

I BLESTEN: Republikaneren Steve King. Foto: AP Photo/Charlie Neibergall/NTB Scanpix
I BLESTEN: Republikaneren Steve King. Foto: AP Photo/Charlie Neibergall/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Iowa-kongressmann Steve King har lenge vært en stor tilhenger av Europas innvandringsmotstandere. Søndag skrøt republikaneren av Geert Wilders, lederen for det nederlandske Frihetspartiet.

- Wilders forstår at kultur og demografi er vår framtid. Vår sivilisasjon kan ikke gjenskapes med andres barn, skriver King på Twitter.

- En ignorant

Der Kings budskap har blitt hyllet av David Duke, tidligere leder for Ku Klux Klan, er Howard Dean (Demokratene) svært kritisk.

- King er en ignorant. Ingen tar ham seriøst, men det skal sies at han klarer å provosere, mener den tidligere Vermont-guvernøren.

Også Bill Kristol, en skribent kjent for sine konservative holdninger, reagerer:

- Er det verdt å påpeke at amerikansk historie har handlet om å gjenskape oss selv med «noen andres barn», skriver Kristol på Twitter.

Kritikk fra Chelsea Clinton

Det samme gjør Chelsea Clinton. Datteren til fjorårets presidentkandidat for demokratene omtaler Kings utspill som «ironisk og smertelig», ifølge BBC.

King har tidligere kommet med lignende utspill som det ovennevnte.

Under valgkampen i 2016 uttalte han at hvite mennesker hadde bidratt mer til verdens sivilisasjon enn noen annen gruppe, ifølge Washington Post.

Støtte i Iowa

Meningene kommer fra en erfaren politiker som i flere år har hatt støtte i egen hjemstat. Ved forrige valg vant han 61,6 prosent av stemmene i Iowa.

Dette mot motkandidaten Jim Mowrer.

Politikeren har sittet i Representantenes Hus siden 2003, og er en markant motstander av å gi statsborgerskap til barn født i USA, men av utenlandske foreldre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media