RASER:  Kongressmann i Ohio, Steve Driehaus, reagerer kraftig på at døtrene hans er tatt med i en politisk reklame som ber Driehaus om å stemme nei. I det opphetede politiske klimaet rundt Obamas forsøk på å få vedtatt en helsereform, frykter han at døtrene kan bli utsatt for sjikane.
RASER: Kongressmann i Ohio, Steve Driehaus, reagerer kraftig på at døtrene hans er tatt med i en politisk reklame som ber Driehaus om å stemme nei. I det opphetede politiske klimaet rundt Obamas forsøk på å få vedtatt en helsereform, frykter han at døtrene kan bli utsatt for sjikane.Vis mer

Kongressmannens døtre misbrukt i politisk reklame

- Her gikk de for langt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Temperaturen har vært høy og personangrepene mange, i debatten om USAs nye helsereform.

En politisk reklame, som sto på trykk over en helside i The Cincinnati Enquirer, gikk imidlertid for langt, mener demokrat og kongressmedlem Steve Driehaus.

Reklamen, som er rykket inn av motstandere av reformen, viser et bilde av Driehaus sammen med hans to små døtre, samt teksten:

«Flertallet i Driehaus distrikt er i mot helsereformen. Hvis han stemmer for, hvem er det han representerer?»

Kongress-mannen frykter nå at døtrene skal bli ofre for sjikane i den opphetede debatten rundt helsereformen. 

- Han synes annonsen var fullstendig forkastelig. Når det kommer til politiske angrep, så tåler han en mye, men denne gikk for langt, sier hans talsmann Tim Mulvey til Ap.

Intens lobbyDen avgjørende avstemningen i Representantens hus vil trolig finne sted søndag, men Obama har fortsatt ikke sikret de 216 stemmene han trenger for å få reformen igjennom.

Driehaus har vært en av dem som har ventet med å bestemme seg for hva han vil stemme. I tillegg står han foran et svært tøft gjenvalg i november mot republikaneren Steve Chabot, som han så vidt slo i 2008.

Han har derfor blitt utsatt for et kraftig press fra begge leire.

Avisannonsen ble betalt for av en Washington-basert gruppe som kaller seg Committee to Rethink Reform.

Talsperson for gruppa, Sarah Longwell, har nå gått ut og beklaget at kongress-mannens barn ble dratt inn i den politiske debatten.

- Barn av politikere bør ikke involveres i offentlig politiske debatter, og vi angrer dypt på denne tabben, skriver hun i en pressemelding.

Bildet ble funnet ved hjelp av Google Image, og de glemte å kroppe bort barna, heter det på nettsiden deres.

BEKLAGER:  Committee to Rethink Reform, gruppen som står bak reklamen, beklager at døtrene til Steve Driehaus ikke ble redigert bort fra bildet. Faksimile: The Cincinnati Enquirer
BEKLAGER: Committee to Rethink Reform, gruppen som står bak reklamen, beklager at døtrene til Steve Driehaus ikke ble redigert bort fra bildet. Faksimile: The Cincinnati Enquirer Vis mer

Gruppen understreker at de forsatt oppfordrer Driehaus til å stemme mot reformen på søndag.

Vil stemme mot
Obamas støttespillere kjemper nå intenst for å få gjennom reformen, mens republikanerne har sverget på å gjøre alt de kan for å stoppe den.

Ingen av de republikanske medlemmene i Kongressen vil stemme for, ifølge CNN. Reformen står og faller derfor på en mindre gruppe demokrater som fortsatt ikke har bestemt seg.

Ironien i det hele er imidlertid at Steve Driehaus ikke lenger er en av dem. Han har gjort det klart at så lenge ordlyden i lovforslaget er slik det er, kommer han ikke til å støtte reformen. - Jeg kommer ikke til å støtte et forslag der det offentlige betaler for abort, skriver han på nettsiden sin.

Flere politiske kommentatorer spør seg derfor hvorfor gruppen rykket inn reklamen i det hele tatt.