Kongressmedlem skutt i hodet på kloss hold

Den amerikanske kongressrepresentanten Gabrielle Giffords er skutt i et attentat. Seks skal være døde.

Åstedet:Politiet og redningsmanskaper på åstedet utenfor supermarkedet der kongressmedlem Gabrielle Giffords, og flere andre ble skutt i dag i Tucson, Arizona. Foto: AP/Chris Morrison)
Åstedet:Politiet og redningsmanskaper på åstedet utenfor supermarkedet der kongressmedlem Gabrielle Giffords, og flere andre ble skutt i dag i Tucson, Arizona. Foto: AP/Chris Morrison) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kirurg Peter Rhee, som leder akuttavdelingen på sykehuset der Giffords nå blir opperert sier han er optimistisk kongressmedlemmets vegne, melder Fox News.

- Våre tanker går til Mark Kelly, Gabby ektemann, og alle de som er glade i henne. Gabby, vi vil ikke miste deg. Vær så snill bli her med oss, sier tidligere kongressmedlem Alan Grayson til Fox News.

- Hun så alltid på den lyse siden av livet. Gabby var en av de lystigste, mest sjarmerende og engasjerende personene jeg kjenner, fortsetter han.

Skutt gjennom hodet Det demokratiske kongressmedlemmet Gabrielle Giffords og flere andre ble i kveld norsk tid skutt utenfor et supermarked i Tucson i Arizona. Ifølge ABC sier doktor Rhee at kula gikk gjennom Giffords' hode. - Det siste jeg har hørt, er at hun er inne til operasjon nå, sier talsperson Darci Slaten for Universitetssykehuset i Tucson til CNN.

Senator Linda Lopez, som er en venn av Giffords, forteller til Fox News at legene nå oppnår kontakt med Giffords og Lopez føler seg sikker på at hun vil overleve.

I alt seks personer er bekreftet døde og tolv er skadet etter skyteeposoden, skriver CNN. Blant de døde er en ni år gammel jente og en føderal dommer. Tre av de skadde skal ha jobbet i Giffords stab.  Overmannet En bevæpnet mann skal ha løpt helt fram til henne og ropt ett eller annet før han skjøt henne midt i hodet. Da var Giffords i samtaler med et par. Attentatmannen skal ha skutt henne fra en avstand på en drøy meter, sier Peter Michaels, nyhetsredaktør i Arizona Public Media til NPR.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer