Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongressmedlemmer ut mot Norwegian

Har signert et opprop mot det norske flyselskapet.

MER TRØBBEL FOR KJOS:  Hele 192 av 435 kongressmedlemmer går imot å gi Norwegian amerikansk flylisens. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MER TRØBBEL FOR KJOS: Hele 192 av 435 kongressmedlemmer går imot å gi Norwegian amerikansk flylisens. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I snart ett år har Norwegian forsøkt å få permanent lisens av myndighetene til å drive i USA. Prosessen skal vanligvis ta noen uker, men Bjørn Kjos & Co har møtt intens motstand, ikke minst fra den amerikanske pilotforeningen.

Kongressrepresentantene har skrevet et felles brev til samferdselsminister Anthony Foxx, der de ber ham om å avvise Norwegians søknad om varig flytillatelse i USA, skriver Dagens Næringsliv.

I brevet skriver medlemmene av Representantenes hus at de frykter konsekvensene for innenlandske flyselskaper dersom Norwegian får tillatelsen de ber om. Det samlede antallet representanter i «Huset» er 435.

Gruppen, som er tverrpolitisk, frontes av republikaneren Chris Collins fra New York og demokraten Albio Sires fra New Jersey, skriver Aftenposten.

Norwegian, som ifølge Bjørn Kjos skal ha tapt flere hundre millioner kroner på at de ennå ikke har fått lisensen, tar imidlertid brevet med ro.

- Vi har sett slike ting tidligere. Dette er en del av et voldsomt propagandamaskineri som er satt i gang for å holde en lavprisaktør som Norwegian unna det amerikanske markedet, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik til avisen.

Også tidligere har kongressmedlemmer gått ut mot Norwegian, men ikke i så stort antall som denne gangen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling