Kongresspolitikere vil at Donald Trump skal få Nobels fredspris

Republikanere på Capitol Hill mener Donald Trump fortjener Nobels fredspris etter den historiske avtalen mellom Nord-Korea og Sør-Korea.

TAR ÆREN: Donald Trump og hans støttespillere mener USAs president har spilt en betydningsfull rolle for den fredsavtalen mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Foto: Scanpix
TAR ÆREN: Donald Trump og hans støttespillere mener USAs president har spilt en betydningsfull rolle for den fredsavtalen mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 18 republikanere nominerer Donald Trump til Nobels fredspris. Det skriver de i et brev sendt til Norges Nobelkomité.

«Ingen fortjener komiteens anerkjennelse mer i 2019 enn president Trump for hans utrettelige arbeid for å skape fred til vår verden», står det blant annet å lese i brevet fra kongresspolitikerne, ifølge NBC.

De republikanske politikerne mener Trump fortjener fredsprisen for sitt arbeid for å lette atomvåpen-spenningene med Nord-Korea.

27. april signerte Nord-Koreas leder Kim Jong-un og Sør-Koreas leder Moon Jae-in en erklæring om atomvåpennedrustning på Korea-halvøya. De to var enige om den historiske avtalen om full atomnedrustning og en slutt på Koreakrigen.

«Panmunjom-erklæringen for fred, velferd og samling på Koreahalvøya» kan potensielt gjøre en slutt på en av verdens lengste konflikter.

Tok æren

Det er ventet at Donald Trump skal møte Kim Jong-un i løpet av de nærmeste ukene.

Det aller viktigste blir samtalene Trump og Kim kommer til å ha og sistnevntes atomprogram. Kim ønsker at USA trekker tilbake de 28 500 soldatene utplassert i Sør-Korea som betingelse, noe som virker usannsynlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer