Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kongsvinger-mann siktet for åtte brannstiftelser

- Svært alvorlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 60-årene er pågrepet og siktet for å ha tent på hele åtte branner, de fleste i et leilighetskompleks i Lia i Kongsvinger.

- Det har vært flere tilfeller av brannstiftelser i et leilighetskompleks som vi mener vi kan knytte til ham. Den siste brannen skjedde natt til mandag da en bil brant i Lia, sier politiadvokat i Kongsvinger, Bjørn Erik Pettersen til NRK.

Mannen er siktet for grovt skadeverk, som har en strafferamme på seks år. Den siktede nekter for å ha noe med brannene å gjøre.

Det er tekniske funn og vitneobservasjoner som er gjort ved brannstedene, som politiet mener knytter mannen til åtte branner i løpet av rundt ni måneder.

Politiet ser svært alvorlig på saken, siden de fleste brannene startet i et leilighetskompleks med åtte leiligheter.

- Det bor et tjuetalls personer her, også barn og personer som har problemer med å bevege seg. Så dette er svært alvorlig, og brannstiftelsene har til dels skjedd nattetid, sier Pettersen.

Siktelsen mot mannen kan bli utvidet til å gjelde mordbrann.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling