Konjakk, chablis og softis - slik blir det nye arbeidsplasser

Forst House-sjef beklager småutgifter på regning til Telemark fylkeskommune.

 SENDE REGNING - OG BEKLAGER:  Bjørn Richard Johansen i First House (t.v.) serverte kunder, og sjef-kollega beklager deler av regningen til oppderagsgiver Telemark fylkeskommune. Arkivfoto: Erlend Aas, NTB Scanpix.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SENDE REGNING - OG BEKLAGER: Bjørn Richard Johansen i First House (t.v.) serverte kunder, og sjef-kollega beklager deler av regningen til oppderagsgiver Telemark fylkeskommune. Arkivfoto: Erlend Aas, NTB Scanpix. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PR-byrået First House, som skal hjelpe Telemark med å skaffe flere arbeidsplasser, har sendt fylkeskommunen regninger på dyre middager og eksklusive drikkevarer.

NRK har gjennomgått regningene First House har fått refundert fra Telemark fylkeskommune.

Regningene var for alt fra konjakk og chablis fra middager på fasjonable hoteller til softis med strø og Red Bull på bensinstasjon.

En av regningene er fra en middag for ni på Lofoten fiskerestaurant på Aker Brygge. Blant andre Frp-politikerne Bård Hoksrud og Kåre Fostervold deltok sammen med Bjørn Richard Johansen fra First House.

Regningen, som endte på 13 142 kroner, var blant annet for tre flasker riesling og 18 øvrige enheter med alkohol.

- Jeg drakk cola, sier Hoksrud om sin deltakelse.

Beklager småutgifter
First House inngikk i 2013 en kontrakt verdt 6 millioner kroner med Telemark fylkeskommune.

Gjennom prosjektet «Invest in Telemark» skulle konsulentfirmaet hjelpe fylket med å skaffe nye arbeidsplasser.

First House-sjef Per Høiby sier PR-byrået har beklaget den negative oppmerksomheten saken har fått overfor fylkeskommunen.

- Vi ser at det var uheldig og umusikalsk å fakturere småutgifter som for eksempel mat på vei til møter i et så omfattende prosjekt. Dette burde vi ha fanget opp selv, sier Høiby.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram