Konjakk-rus

TROMSØ (Dagbladet): Myten om nordlendingen som super øl og hjemmebrent er knust. Fiskerbonden nipper verdensvant til konjakk av beste merke, nemlig!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

40 prosent av all konjakk i Norge selges nordpå, der bare 20 prosent av befolkningen holder hus.

Hvorfor det er slik aner ingen. Konjakk koster penger, noe nordlendingene har minst av i landet.

God smak

Den edle franske drikk er ikke noe for stupfylla, som ifølge ryktene plager så mange nordnorske samfunn. Konjakk er mer krydder for finkulturen. Eller er det faktisk slik at fiskeren som i storm og stille står i sjarken og buldrer mot minstemål og forbrytersk lav torskekvote, slapper av i godstolen med sigar og en Larsen spesial til kveldsnyhetene?

- Nordlendingene har den laveste seksualmoralen, den beste sommeren, den lengste vinteren, de djupeste magesårene og den største myggen - det skulle bare mangle at de ikke drakk noe godt til! filosoferer avholdsmannen Tor Zachariassen i Tromsø, nestleder i Vinmonopolets styre. - Og så har vi jo djevelsk mange besøkende sørfra, legger han raskt til. - Når de tilreisende oppdager det eksotiske nord og møter vår gjestfrihet, vet de å ta for seg av edel drikkevare, mener Zachariassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer