- Konkrete planer om voldelige opptøyer

Rød Ungdoms leder går ut offentlig for å hindre gateslag i morgen. Blitz lover «uformell demo».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I morgen starter det såkalte uformelle NATO-utenriksministermøtet i Oslo, med over 600 deltagere fra alle alliansens 26 medlemsland, inkludert USAs Condoleezza Rice. 

Den amerikanske utenriksministeren lander på norsk jord i kveld, og skal i morgen tidlig blant annet i møte med sin norske kollega Jonas Gahr Støre som en av de første postene på programmet.

- Vær klar! I forbindelse med møtet vil det bli avholdt demonstrasjoner flere steder i landet, hvorav den største skal starte på Youngstorget i Oslo klokka 18 i morgen kveld, i regi av Fredsinitativet. Markeringen er avtalt med politiet, og er støttet av organisasjoner som Rød Ungdom, Norges Fredsråd, Changemaker, Press og Nei til Nye NATO.

Også Blitz-miljøet har varslet sin tilstedeværelse i den antatt fredelige demonstrasjonen - men også i en egen markering senere på kvelden.

«Vær klar for andre, uformelle demonstrasjoner i etterkant! (...) I den uformelle demoen vil vi helt uten regjeringsmessige bindinger og forbehold uttrykke hva vi mener om Nato og særlig USAs utenriksminister Condoleezza Rice og krigene i Afghanistan og Irak», skriver Blitz på sine hjemmesider, og lover å varsle aktivister med detaljer om tid og sted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer