Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Konkurranse i «Gangnam Style» førte til gjengoppgjør i Thailand

Taperne dro fram skytevåpen.

POPULÆR: «Gangnam Style» har blitt en superhit på Youtube og har virkelig fyrt igang karrieren til rapperen Psy fra Sør-Korea. Her opptrer han på NBCs «Today" show» i New York. Foto: AP
POPULÆR: «Gangnam Style» har blitt en superhit på Youtube og har virkelig fyrt igang karrieren til rapperen Psy fra Sør-Korea. Her opptrer han på NBCs «Today" show» i New York. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 50 skudd ble avfyrt i hjertet av Bangkok fredag etter at to rivaliserende gjenger barket sammen.

Gjengvold er ikke ukjent i den thailandske hovedstaden, men foranledningen til episoden er noe spesiell.

Ifølge Bangkok Post skal de to gjengene tilfeldigvis ha vært på samme utested fredag.

Der skal de ha blitt enige i å konkurrere i en dansekonkurranse med «Gangnam Style» som utgangspunkt.

Youtube-video «Gangnam Style» er en musikkvideo som i skrivende stund har blitt sett over 262 millioner ganger på nettstedet Youtube.

Sangen er laget av rapperen Jae-Sang Park, bedre kjent som Psy, fra Sør-Korea og er kanskje landets svar på det kjente amerikanske satire-bandet Lonely Island.

I musikkvideoen blir det danset en svært karakteristisk dans, noe som må få en stor del av æren for sangens popularitet.

En av gjengene skal tydeligvis ha vært dårlige tapere og returnert til utestedet få timer etter dansekonkurransen.

- Fire personer kom tilbake rundt klokken 06.00 fredag morgen og virket truende. De skøyt flere skudd opp i lufta. Jeg fikk roet dem ned, og de gikk med på å forlate stedet, sier et øyenvitne til avisen.

Men det stoppet ikke der.

- Rundt klokken 08.00 kom det tre personer tilbake som fyrte av skytevåpnene sine i alle retninger, slik som du ser på actionfilmer. Jeg og mange andre løp for livene våre, sier øyenvitnet.

Politiet jakter gjerningsmenn En annen tenåring som tydeligvis var medlem av gjengen som ble igjen på utestedet forteller at de ikke var forberedt.

- Jeg trodde konkurransen var avgjort, men den andre gjengen nektet å gå med på det og bestemte seg for å skyte mot oss. Vi har ikke forberedt i det hele tatt, sier han til Bangkok Post.

Politiet jakter nå gjeringsmennene.

- Vi vet hvem alle gjerningsmennene er. Etter avhør av flere vitner og taktisk etterforskning har vi utstedt en arrestordre på flere navngitte personer, sier politiinspektør Apichart Thongchandee til avisen.

KJENDIS: Jae-Sang Park, bedre kjent som Psy, har jobbet som artist i over 10 år i hjemlandet og er selv svært sjokkert over all oppmerksomheten han nå får internasjonalt. Her holder han konsert i hovedstaden i Sør-Korea, Seoul. Foto: Reuters
KJENDIS: Jae-Sang Park, bedre kjent som Psy, har jobbet som artist i over 10 år i hjemlandet og er selv svært sjokkert over all oppmerksomheten han nå får internasjonalt. Her holder han konsert i hovedstaden i Sør-Korea, Seoul. Foto: Reuters Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media