Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Konkurranse i lokalmarkedet ga uvanlig lave drivstoffpriser

Forsinket julegave til bilistene.

UVANLIG: Sterk konkurranse i lokalmarkedet er grunnen til at flere bilister - særlig i landets storbyer - fikk glede av lavere drivstoff mandag. Bildet viser en bensinstasjon med litt vanligere priser. Foto: Arne V. Hoem
UVANLIG: Sterk konkurranse i lokalmarkedet er grunnen til at flere bilister - særlig i landets storbyer - fikk glede av lavere drivstoff mandag. Bildet viser en bensinstasjon med litt vanligere priser. Foto: Arne V. Hoem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag morgen måtte flere bilister gni seg i øynene da de kjørte forbi bensinstasjonen. Prisen på bensin og diesel har nemlig gått ned kraftig de siste dagene.

- Det har vært ei lang julehelg og ganske sterk konkurranse i lokalmarkedet har gjort at drivstoffprisene har falt ganske mye, inntil to-tre kroner i de største byene i landet, sier pressetalsmann Knut Hansen i Statoil Fuel and Retail.

Enkelte steder er diesel solgt for under ti kroner mandag. Bensin har vært ned på 11-12 kroner, ifølge Hansen.

Normaliseres Skal du fylle billig drivstoff er det lurt å skynde seg. I løpet av dagen skrus prisene nemlig opp igjen, mot den veiledende listeprisen.

Listeprisen fra Statoil er nå 12,90 kr/l. For bensin er den betraktelig høyere, på 14,23 kr/l. Listeprisen er veiledende, og bestemmes ut fra kostprisen på drivstoff er i det internasjonale markedet. Deretter justeres de forskjellige forhandlerne egne priser ut fra etterspørsel og konkurranse.

Skyldes mye trafikk - Det er på dieselen vi har merket det best. Det er sjelden vi ser så lave priser som vi har sett nå i julehelga, sier Hansen, som tror det har sammenheng med at mange har reist med bil for å besøke slekt og venner i jula.

Normalt justeres prisen opp i løpet av formiddagen mandag, men det er forhandlerne selv som bestemmer hvilken pris de skal sette.

- Det kan finnes steder hvor prisen kan være lav fortsatt, men det har jeg ikke oversikt over, sier Hansen.

Folks interesse for drivstoffpriser er stor, noe Hansen tror skyldes at prisene er veldig synlige langs norske hovedveier. Slik får man en helt annen bevissthet på pris, og mer konkurranse blant aktørene, enn på mange andre varer.

- Spør du en bilist, tror jeg de fleste vet hva det koster for en liten bensin. De færreste vet hva det koster for en liter melk, for eksempel, sier Hansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media