Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Konkurranse-nei kan koste Ica tre milliarder

Sier Konkurransetilsynet nei, tror SEB at Ica trekker seg ut av det norske dagligvaremarkedet. På vei ut døren risikerer svenskene et milliardtap.

 Tre milliarder:  Ica risikerer store tap dersom konkurransetilsynet ikke godkjenner samarbeidet med NorgesGruppen.
Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX
Tre milliarder: Ica risikerer store tap dersom konkurransetilsynet ikke godkjenner samarbeidet med NorgesGruppen. Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Det har vært et bratt fall for Ica i Norge etter at Rimi-gründer Stein Erik Hagen solgte sine siste Ica Ahold-aksjer i 2004, skriver Finansavisen.

På de siste seks årene er det akkumulerte underskuddet 5 milliarder kroner, eller nærmere 14 millioner kroner ukentlig i gjennomsnitt.

Nå venter ledelsen i Stockholm på et svar fra Konkurransetilsynet på samarbeidsplanene med NorgesGruppen. Et ja eller nei kan ifølge Finansavisen bety vinn eller forsvinn for Per Strömberg & co.

Tre milliarder - Dersom ikke Ica får igjennom avtalen tror jeg faktisk at man beslutter seg for å forlate Norge gjennom å selge de mer attraktive butikkene og stenge ned de øvrige, sier SEB-analytiker Stefan Nelson til Finansavisen.

SEB har vurdert den norske delen av Ica til en gjennomsnittlig tapsverdi på rundt 3 milliarder svenske kroner basert på ulike scenarioer.

Flere nyheter Rema større enn Coop for første gang Duopol i dagligvarens PR-krig Bunnpris-sjefen Christian Lykke advarer

Hele Norges coronakart