Konkurranse om nye pupper

Den svenske radiokanalen 106,7 Rockklassiker utlyste mandag en konkurranse på sin hjemmeside. Førstepremie? En brystoperasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt den som ønsker nye bryster trenger å gjøre, er å svare på noen enkle spørsmål og gi en god begrunnelse for at akkurat hun skal vinne en brystoperasjon, skriver Aftonbladet.

- Jeg skjønner at spørsmålet er kontroversielt. Men jeg synes ikke det er noe fornedrende med brystoperasjoner, sier stasjonssjef Jessica Melcher-Claesson ved 106,7 Rockklassiker. Kjente svenske kvinner har imidlertid en annen formening om konkurransen.

- Det er sykt. Sykt, sier sier ordfører i Kvinneforum Annbritt Grünewald til Aftonbladet. Hun mener at presset på å få kvinner til å forandre kroppen sin ikke er annet enn kvinnemishandling. Forfatter Unni Drougge er ikke mildere i sin dom.

- Det suger. Det suger med fett på, sier Drougge som mener den svenske kultur er på vei til helvete hvis dette skal speile hva som verdsettes høyt av mennesker.

- En konkurranse av dette slaget signaliserer at en brystoperasjon er synonymt med noen trivlig, som en østenreise for eksempel. Slik er det ikke, sier Drougge.

Femti kvinner hadde meldt seg på konkurransen fire timer etter at den ble utlyst mandag morgen. På Aftonobladets nettsider svarer over 60 prosent av de over 2300 som tirsdag morgen hadde stemt ja på spørsmålet om det er riktig å utlyse en konkurranse om «snyggare tuttar».