Konkurransetilsynet advarer SOL

Oslo (NTB): Scandinavia Online (SOL) gir Telenors internett-abonnenter gratis SOL-medlemskap. Hvis ikke SOL inngår slike avtaler også med andre selskaper som tilbyr tilknytning til internett, kan Konkurransetilsynet komme til å gripe inn mot denne forskjellsbehandlingen, melder Nettavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle privatkundene til Telenor Nextel fikk i høst tilbud om fri tilgang til SOLs medlemstjenester som en del av abonnementsavgiften. Internettbrukere som bruker andre internettleverandører, må betale 588 kroner i året for det samme medlemskapet.

Konkurransetilsynet reagerte allerede i høst, men grep ikke inn, fordi SOL viste til at det ville inngå tilsvarende avtaler med andre leverandører i den nærmeste framtid.

Konkurransetilsynet ga da SOL en frist til 1. desember med å inngå nye avtaler, men dette er ennå ikke gjort.

Årsaken til at Konkurransetilsynet reagerte, er at da internettvirksomhetene til henholdsvis Telenor og Schibsted ble fusjonert til SOL, var en av hovedpunktene i avtalen at SOL skulle gi alle internettbrukere og leverandører tilgang til SOL på like vilkår.

- Dersom SOL ikke har inngått avtaler med andre leverandører i løpet av januar neste år, vil tilsynet vurdere saken og eventuelt gripe inn mot Telenor-avtalen, sier førstekonsulent Asbjørn Englund.