Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Konkurransetilsynet gir Norgesgruppen 25 millioner i bot

Etter oppkjøp i Ica Maxi.

KLAR TALE: - Konkurransetilsynets konklusjon er at Norgesgruppen brøt konkurranselovens gjennomføringsforbud ved å overta og videreføre dagligvarevirksomhet før Konkurransetilsynet hadde klarert transaksjonen, sier konkurransedirektør Christine Meyer. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIX
KLAR TALE: - Konkurransetilsynets konklusjon er at Norgesgruppen brøt konkurranselovens gjennomføringsforbud ved å overta og videreføre dagligvarevirksomhet før Konkurransetilsynet hadde klarert transaksjonen, sier konkurransedirektør Christine Meyer. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Konkurransetilsynet opplyser ved 0915-tida torsdag at de har vedtatt å ilegge Norgesgruppen et gebyr på 25 millioner kroner for brudd på gjennomføringsforbudet i forbindelse med Norgesgruppens oppkjøp av store deler av Ica Maxi.

- Konkurransetilsynets konklusjon er at Norgesgruppen brøt konkurranselovens gjennomføringsforbud ved å overta og videreføre dagligvarevirksomhet før Konkurransetilsynet hadde klarert transaksjonen, sier konkurransedirektør Christine Meyer i en pressmelding.

- Norgesgruppen var klar over at dette kunne være et brudd på gjennomføringsforbudet, men valgte likevel å gjennomføre transaksjonen. For at gebyret skal ha tilstrekkelig preventiv effekt, og dermed bidra til en effektiv fusjonskontroll i Norge, har vi reagert med et betydelig gebyr, sier Meyer.

Konkurransetilsynet informerte Norgesgruppen om at transaksjonen kunne være meldepliktig, heter det i meldingen.

Tilsynet påla også Norgesgruppen å melde oppkjøpet til tilsynet. Norgesgruppen meldte da transaksjonen, men gjennomførte den likevel før tilsynet hadde avsluttet sin behandling av saken.

- Norgesgruppen har etter vår oppfatning overtatt dagligvarebutikker fra Ica Norge. At dette skjedde via en kompleks transaksjonsstruktur endrer ikke realiteten i saken. Derfor er transaksjonen en foretakssammenslutning som faller innenfor Konkurransetilsynets fusjonskontroll. Størrelsen på foretakene medfører at transaksjonen skulle vært meldt til Konkurransetilsynet, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen.

- Konkurransetilsynets vedtak kan ikke påklages. Norgesgruppen kan imidlertid bringe saken til retten. Dette må i så fall gjøres innen seks måneder fra Norgesgruppen mottok vedtaket, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen.

Hele Norges coronakart