Konkurransetilsynet mener flyseteavgift må utsettes

Må utredes nærmere.

VIL UTREDE: Avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet varsler i en høringsuttalelse at de ønsker å undersøke om flypassasjeravgiften kan være skadelig for konkurransen. Foto: Konkurransetilsynet
VIL UTREDE: Avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet varsler i en høringsuttalelse at de ønsker å undersøke om flypassasjeravgiften kan være skadelig for konkurransen. Foto: Konkurransetilsynet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Konkurransetilsynet mener flypassasjeravgiften kan gi ulike konkurransevilkår og derfor må utredes nærmere.

- Konkurransetilsynet mener den foreslåtte avgiften kan være skadelig for konkurransen i det norske luftfartsmarkedet. Disse virkningene bør utredes nærmere før avgiften eventuelt innføres, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese i en pressemelding.

De har nå overbrakt dette synspunktet i en høringsuttalelse til Skattedirektoratet.

Flypassasjeravgift er en særavgift på flyreiser som er vedtatt av Stortinget og planlagt innført fra 1. april 2016. Avgiften skal ilegges alle avganger fra norske lufthavner med en sats på 80 kroner per passasjer.

Ryanair har annonsert at de nå sier opp avtalen med flyplassen på Rygge i Østfold.

Rygge står dermed i fare for å bli nedlagt. Bakgrunnen for at Ryanair trekker seg ut fra flyplassen er at regjeringen før jul, etter tungt påtrykk fra Venstre,  varslet at de vil innføre en flyeseteavgift på 80 kroner.

- Savner vurdering Særlig gjelder de mulige ulike konkurransevilkårene ved flybytte, ifølge tilsynet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer