KAN STENGE: Om skaperen bak spillet «Player Unknown's Battlegrounds» får det som han vil, må «Fortnite» legges ned. Foto: Epic Games
KAN STENGE: Om skaperen bak spillet «Player Unknown's Battlegrounds» får det som han vil, må «Fortnite» legges ned. Foto: Epic GamesVis mer

Søksmål mot «Fortnite»

Konkurrenten går til sak for å legge ned «Fortnite»

Konkurrent går til søksmål mot spillgiganten.

Overlevelsesspillet «Fortnite» blir omtalt som et av nåtidens største spill, og gikk senest for et par uker siden ut og fortalte fansen at de skulle satse hele 100 millioner dollar på sine beste spillere og e-sport.

Nå er det imidlertid en risiko for at eventyret tar slutt for spillgiganten, da firmaet bak det andre storspillet «Player Unknown's Battlegrounds», Bluehole, har gått til sak mot spillet «Fortnite».

Beskyldt for kopiering

Bluehole mener nemlig at «Fortnite» har kopiert spillet deres, og mener derfor at de burde legge ned hele spillet.

- Dette søksmålet skal beskytte våre rettigheter mot kopiering, sier Bluehole til Bloomberg.

Artikkelen fortsetter under videoen.

SHOTGUN CHALLENGE: Bianca og Henrik gjennomfører en «shotgun challenge» i første episode av Dagbladet Spills Fortnite-serie. Se mer fra Dagbladet Spill her: https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Vis mer

Blant komponentene de mener «Fortnite» har kopiert er våpendesignet, og selve utformingen av spillet. De to spillene har mange likheter. I begge spill er det 100 spillere som hopper ut fra høyden, og ned på bakken hvor de skal kjempe for å overleve, til kun én person er igjen.

De er også begge finansiert av den kinesiske internettgiganten Tencent, og er begge laget i Unreal engine, som er eid av Epic Games.

Det skal også nevnes at ikke alt er likt i de to spillene. Blant annet har «Fortnite» en funksjon som gjør at du kan bygge dine egne hus og vegger, mens du i «Player Unknown's Battlegrounds» er nødt til å lete etter dekning som allerede eksisterer om du havner i en kamp. Dessuten inneholder ikke «Fortnite» biler, mens du i «Player Unknown's Battlegrounds» kan kjøre fritt rundt på kartet.

Var først ute

«Player Unknown's Battlegrounds» var først ute av de to, og slapp spillet i mars 2017. «Fortnite» sin kamparena kom først ut i september 2017.

Siden den gang har Bluehole klaget høylytt over konkurrenten.

- Etter å ha hørt på tilbakemeldinger fra våre fans, og sett på spillet selv, er vi bekymret for at spillet kopierer designet «Player Unknown's Battlegrounds» har blitt så kjent for, sa Chang Han Kim i Bluehole i fjor.

Den gang la han også til at selskapet vurderte å gå til søksmål. Nå har altså forvarselet blitt virkelighet.

Plaget av svindel

Som alle andre store spill, må også «Fortnite» slite med svindlere som prøver å tjene penger på deres popularitet. Den siste tiden har det eksplodert av Youtube-videoer som forsøker å lure ferske spillere til å gi fra seg e-post og innloggingsinformasjon.

Saken fortsetter under videoen.

SVINDEL: Ikke la deg lur av disse «Fortnite»-svindlerne på Youtube. De lokker med gratis «V-bucks», men ender opp med gevinst selv. Vil du se mer av Dagbladet Spill? https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Vis mer

I bytte mot informasjonen lover svindlerne deg gratis «V-bucks», en valuta du bruker til å kjøpe deg ulike karakterer og forskjellige dansetrinn i det populære spillet.

Epic Games har selv gått ut for å advare mot disse svindlerne.

- Det er ikke mulig å få tak i gratis «V-bucks». Den eneste måten du kan få tak i valutaen på, er ved å kjøpe det i spillet, eller ved å opptjene det gjennom oppdrag i spillet, sier en representant for spillselskapet til Polygon.

Vil du holde deg oppdatert på spillnyheter? Følg Dagbladet Spill på Youtube!