Tesla, lastebil

Konkurrentene håner Teslas lastebil: - Den kan bare frakte potetgullposer

Lastebilprodusentgigantene Scania og Volvo tror ikke på at Teslas lastebil kan brukes til tunge transporter over lengre strekninger.

UMULIG: Scania og Volvo tviler på at Teslas lastebil blir noen suksess. «En umulig kombinasjon» omtaler de den som. Samtidig utvikler de egne, elektriske lastebiler. Video: AP DV / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lastebilens batterier veier for mye, tar for mye plass og krever for mye energi. Det er grunnen til at verken Scania eller Volvo tror Teslas lastebil evner å laste tungt. Selskapene mener rett og slett at elektriske biler ikke egner seg til fjerntransport, skriver Finans.

Tvert imot sier sjefsingeniør for Elektromobilitet hos Scania, Nils- Gunnar Vågstedt, til nettavisa NyTeknik at lastebilen kommer til å bli god til å transportere poser med chips.

Både Scania og Volvo sier at den elektriske bilens tunge batterier vil komme til å ta opp for mye plass, og at vekten av dem vil føre til at det blir umulig å laste inn i den.

- Vi er veldig positive til å innføre flere elektriske lastebiler, men her snakker vi om en nærmest umulig kombinasjon. Det kan godt hende at det vil la seg gjøre i fremtiden, men det vil kreve batterier som kan lade opp mer energi enn de gjør nå, og som veier mindre, sier Vågstedt.

- For dårlige batterier

Teslas dyreste lastebil, «Tesla Semi» skal angivelig kunne kjøre en rekkevidde på 800 kilometer, skriver Finans. Vågstedt mener at problemet ikke ligger i strekningen lastebilen kan kjøre, men i tyngden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer