Konkursfrykt på Oslo Børs

Børsen i Japan falt igjen mandag. I Oslo er det oppgang og vinneren stiger 45 prosent. Men i ett selskap er det frykt for konkurs og aksjen er suspendert.

KONKURSFARE: Det er oppgang på Oslo Børs, men det er frykt for konkurs i et av selskapene. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
KONKURSFARE: Det er oppgang på Oslo Børs, men det er frykt for konkurs i et av selskapene. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no) Tokyo-børsen stupte 3,4 prosent mandag, men på børsene i Europa og på Oslo Børs er det pen oppgang. Børsene i London og New York holder stengt.

Mandag formiddag er hovedindeksen på Oslo Børs opp 0,6 prosent til 490. Så langt i år har Oslo Børs steget 10 prosent og de siste tolv månedene er oppgangen på 25 prosent.

Dagens vinner er Reservoir Exploration Technology (RXT) med en oppgang på 45 prosent til 42 øre. Aksjen har likevel falt 11 prosent den siste måneden og hele 78 prosent de siste 12 måndene.

Comrod Communication er dagens taper med et fall på 15 prosent til 3,3 kroner på meget liten omsetning.

19 av de 25 mest omsatte aksjene stiger og REC er vinneren blant de mest omsatte, med en oppgang på 2,6 prosent til 2,1 kroner. Aksjen har steget 54 prosent den siste måneden, men er fremdeles ned 16 prosent de siste 12 måndene.

Statoil stiger 0,2 prosent til 132,50 kroner. Aksjen har falt nesten 4 prosent den siste måneden og er ned 4,5 prosent det siste året.

Konkursfare Norsk Tillitsmann besluttet sent i fredag ettermiddag, på oppdrag fra innehaverene av Northland Resources-obligasjoner verdt 370 millioner kroner, å fryse bankkontotilgangene til gruveselskapet. Da hadde de ansatte nettopp fått lønn for mai.

Aksjen er suspendert og det er frykt for at selskapet kan bli slått konkurs i dag.

Oljeprisen Brent-olje med levering i juli faller 0,4 prosent til 102,24 dollar fatet.

- Selv om det internasjonale markedet dempes, tror jeg ikke vi vil få se noen aggressiv holdning fra Kina for å få opp veksten, sier utgiver av råvarenyhetsbrevet Barratt's Bulletin, Jonathan Barratt, til Bloomberg News.

Han venter ikke at Opec vil endre produksjonskvoten, og mener ifølge nyhetsbyrået at WTI-kontrakten har støtte på rundt 92,50 dollar pr fat. Mandag formiddag ligger prisen på 93,49 dollar.

Ifølge TDN Finans ventes Opec å holde produksjonen uendret på 30 millioner fat per dag, når oljeministrene kommer sammen fredag.

Tar kraftige grep Agasti Holding kjøper 70,8 prosent av Wunderlich Investment Company. Aksjen stiger 12 prosent til 1,43 kroner.

Agasti skifter samtidig navn til Agasti Wunderlich, og vil i tillegg gjennomføre en rettet emisjon på 54 millioner kroner til en kurs på 1,35 kroner per aksje. Aksjene i Agasti Holding ASA noteres ex reparasjonsemisjon fra og med i dag.

Flere vinnere og tapere på Oslo Børs