Dagbladet avslører:

Konkursgjenganger var sjef for Stortingets skandale-tunnel

Da han startet i stortingsjobben hadde han allerede vært involvert i fem konkurser som medeier eller styremedlem.

MILLIONSPREKK:
Sluttregningen på Stortingets
tunnel-prosjekt ble
149 millioner kroner dyrere
enn først antatt. Foto: Tore Meek/NTB Scanpix.
MILLIONSPREKK: Sluttregningen på Stortingets tunnel-prosjekt ble 149 millioner kroner dyrere enn først antatt. Foto: Tore Meek/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han hadde ansvar for Stortingets mye omtalte tunnelprosjekt. Et prosjekt som skulle ende med en budsjettsprekk på 149 millioner, hvorav minst 66 millioner kroner av overskridelsene skjedde under hans ledelse.

Det svært få har visst om, er at Leif Arne Hafstad (59) fra Flatanger fikk konkurskarantene mens han var Stortingets prosjektleder for utbyggingen av tunnelen.

Dette kom først fram da Dagbladet i helga avslørte en hittil hemmeligstemplet oversikt over 638 personer i det såkalte «Konkursregisteret».

Hafstad fikk konkurskarantene juli 2016 etter beskyldninger om en rekke kritikkverdige og mulig straffbare forhold, blant annet tapping av et selskap før konkurs.

Konkurskarantenen innebærer at Hafstad ikke har lov til å starte noe nytt selskap, eller påta seg nye roller i styret eller som daglig leder i et aksjeselskap.

Opplyste ikke om karantenen

Hafstad ble ansatt som prosjektleder på Stortinget 1. juli 2015. Da hadde han allerede vært involvert i konkurs som medeier eller styremedlem fem ganger.

Han fikk jobben som ansvarlig for utbygging av den nye tunnelen til Stortingets postmottak og garasjeanlegg etter å ha søkt på stillingen, som var offentlig lyst ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer