Drapsgåte i Massachusetts:

Konkylie kan ha løst drapsgåte

Fram til nå har politiet stått uten bevis i den brutale drapssaken fra 2001. Forrige uke tok politiet ut siktelse mot avdødes egen halvbror, etter funn av DNA-bevis inne i en konkylie.

DRAPSGÅTE: Rose Marie Moniz ble i 2001 funnet død i sitt eget hjem i New Bedford i Massachusetts av sin egen far. Fram til i år har politiet stått uten spor i saken. Foto: District Attorney of Bristol County
DRAPSGÅTE: Rose Marie Moniz ble i 2001 funnet død i sitt eget hjem i New Bedford i Massachusetts av sin egen far. Fram til i år har politiet stått uten spor i saken. Foto: District Attorney of Bristol County Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et 21 år gammelt drap i New Bedford i Massachusetts kan endelig ha blitt oppklart, takket være en konkylie.

Det var i 2001 at Rose Marie Moniz ble funnet død i sitt eget hjem av faren. Hun skal ha blitt slått i hjel med en konkylie, en ildrake og støpejernskjele, ifølge påtalemyndigheten. Veska hennes ble funnet på gulvet, tømt for penger.

Store skader

Obduksjonsrapporten avdekket betydelige skader på hodet hennes, med brudd på hodeskallen og rifter, samt nesebrudd og brukket kinnbein. Da Moniz ble funnet drept hadde hun også blåmerker over hele kroppen.

Etter at politiet utelukket to mistenkte fra saken tidlig i etterforskningen, ble saken liggende uløst og dermed henlagt. Først i 2019 ble saken tatt opp igjen av Cold case-gruppen i Massachusetts.

Basert på obduksjonsrapporten fra 2001, undersøkte Cold case-gruppen muligheten for at konkylien ble brukt i drapshandlingen.

Undersøkte konkylien

Politietterforskerne antok at gjerningspersonen, ved å bruke skjellet som våpen, måtte ha fingrene godt plantet inne i skjellet. Dermed undersøkte de potensielle DNA-spor inne i konkylien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer