Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Konsekvens

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland setter en stopper for en fusjon mellom radiokanalene P4 og Kanal 24. Det gjør hun rett i. Eierne i Kanal 24 tok på vanlig måte en forretningsmessig risiko da de søkte om konsesjon og fikk den. De trodde den nye kanalen med noen enkle grep kunne overta P4s lyttere, men slik gikk det ikke. Det er ingen statlig oppgave å berge eierne fra tap de selv har påført seg.

Konsesjonen var i seg selv en håpløs konstruksjon med strenge krav til innhold og en altfor stor avgift til staten. Men dette aksepterte investorene i Kanal 24 med åpne øyne. Derfor vil det være dobbelt håpløst å akseptere en fusjon som kanskje redder stumpene. Men saken er også en påminnelse om at konsesjoner for drift av medier er en uting. Om få år vil teknikken langt på vei løse dette. Inntil det skjer får aktørene holde seg til spillereglene.