Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Konsentrasjonsleirer i Kosovo

Tysklands forsvarsminister hevder at serberne oppretter rene konsentrasjonsleire i Kosovo. Milosevic bør stilles for retten snarere enn å bli invitert til forhandlingsbordet, raste Rudolf Scharping i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannlige kosovoalbanere blir arrestert og deretter internert eller drept, sa Scharping, som selv brukte ordet «konsentrasjonsleir». Bevisene bygger på vitneforklaringer fra flyktninger, luftrekognosering og avlytting av jugoslavisk radiokommunikasjon, tilføyde han.

Tidligere har de kosovoalbanske forhandlerne i Rambouillet hevdet at det finnes tre serbiske konsentrasjonsleire.

- Det foregår en systematisk utryddelse som på en forferdelig måte leder tankene til det som skjedde i Tysklands navn i begynnelsen av annen verdenskrig, for eksempel i Polen raste Scharping.

Ifølge Scharping bør Milosevic stilles til ansvar for en krigsforbryterdomstol og ikke kunne sette seg ned ved et forhandlingsbord.

Tysklands utenriksminister Joschka Fischer anklaget Slobodan Milosevic for å ha gitt ordre om regelrette voldtekts- og drapskampanjer overfor kosovoalbanerne. - Dette er den primitive strategien vi møter. Vi kjenner den igjen fra Bosnia, hevdet Fischer.

(Dagbladet :på nettet/NTB/AP)