-  Konsernledelsen har seg selv å takke

Jørgen Lindegaard og resten av konsernledelsen i SAS har seg selv å takke for at det går nye hull på en stadig større verkebyll, mener tidligere Braathens-ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Problemet er at ingen i SAS Braathens lenger stoler på noen som helst i konsernledelsen, hevder tidligere leder av Funksjonærklubben i Braathens, Peggy Hessen Følsvik.

De tidligere Braathens-flygerne har varslet at de er på vei ut av det SAS-dominerte Norges Flygerforbund og inn i YS. Dette bare understreker hvor splittet de SAS Braathens-ansatte generelt sett er, mener en rekke personer Dagbladet har snakket med som kjenner SAS Braathens fra innsida.

Splitt og hersk

-  SAS-ledelsen har gjennom mange år drevet en splitt og hersk-taktikk i forhold til de ansatte. Uansett hvor du snur deg i SAS-systemet er det konflikter, påpeker Peggy Hessen Følsvik.

Hessen Følsvik er i dag 2. nestleder i Handel og Kontor.

SAS Braathens prøver blant annet ennå å unngå å blande piloter fra SAS og Braathens i cockpiten. Det kan fort bli ampert, forteller flygere fra begge leire til Dagbladet. Det samme gjelder resten av besetningen.

Peggy Følsvik var tillitsvalgt i Braathens da SAS kjøpte opp selskapet. Samordningen av bakketjenestene ble foretatt gjennom en såkalt outsourcing. Det gjorde at tidligere Braathens-ansatte mistet både ansiennitet og stillingsprosent ved overgang til SAS. Forbundene protesterte og mente det var en virksomhetsoverdragelse.

De tillitsvalgte mener de ble lurt fordi de ble lovet likebehandling i det nye selskapet. Over 320 tidligere Braathens-ansatte venter nå på dommen i Høyesterett.