Konsernsjef Einar Enger går av i NSB

Går av etter «krevende år».

GÅR AV: NSBs konsernsjef Einar Enger (t.v.), her sammen med samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa og Jernbanedirektør i Jernbaneverket, Elisabeth Enger under en orientering om vinterberedskapen for togtrafikken i oktober i år.
GÅR AV: NSBs konsernsjef Einar Enger (t.v.), her sammen med samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa og Jernbanedirektør i Jernbaneverket, Elisabeth Enger under en orientering om vinterberedskapen for togtrafikken i oktober i år.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Einar Enger (60) går av som konsernsjef i NSB etter ti år i stillingen.

Det opplyser NSB selv i en pressemelding. - Styret har måttet ta til etterretning at Einar Enger ønsker avløsing som konsernsjef. Selv om vi gjerne skulle sett at Enger hadde valgt å fortsette som konsernsjef, har vi forståelse for det valget han har tatt, sier styreleder Ingeborg Moen Borgerud i NSB. I NSBs nyere historie er det knapt noen som har sittet så lenge i lederstillingen som Enger. - Arbeidet med å finne en ny konsernsjef vil nå bli igangsatt. I mellomtiden vil Enger fortsette som konsernsjef med full styrke, sier styrelederen. Enger selv avdramatiserer avgangen.

- Etter å ha stått ti år i stillingen, finner jeg det nå naturlig å be om avløsing. For meg har dette vært givende år, men også tidvis krevende år. Spesielt har jeg likt meg i spenningsfeltet mellom politikk og butikk, sier Einar Enger.

(NTB)