Konsertgolvet forsvant

Kaos da 25 ungdommer falt tre meter ned i kjelleren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kaoset var totalt da golvet sviktet uten forvarsel i et fullsatt lokale med over 800 ungdommer på rockekonsert i Umeå i Nord-Sverige.

25 ungdommer dansende ungdommer rett foran scenen stupte ned på betongen i kjelleren tre meter under og det ble panikktilstander i den fullsatte Norrlandsoperan.

Minst tre av ungdommene fikk bruddskader og mange ble behandlet for sjokk.

Dramatikken oppsto en halvtime før midnatt da rockebandet Mando Diao var det store trekkplasteret under musikkfestivalen Amplified, skriver expressen.se.

Løse plater

Konsertlokalet var fullsatt, men det var ikke flere innenfor dørene enn det har vært tidligere. I løpet av dagen skal det svenske arbeidstilsynet og de kommunale eierne granske hvordan dette kunne skje i konsertlokalet, som ble bygd om og rustet opp så seint som i 2002.

Golvet er satt sammen av fem centimeter tykke golvplater som er 4,5 x 2,5 meter lange og hviler på stålkonstruksjoner fra kjelleren. En reporter fra nyhetsbyrået TT var i lokalet etter ulykken, og mye tyder på at den elleve kvadratmeter store golvflaten rett foran scenen lå og vippet på kanten av stålkonstruksjonen før grepet forsvant - bokstavelig talt.

Behandlet for sjokk

 HER FORSVANT 25 UNGDOMMER:  Plutselig raste golvplaten over dette elleve kvadratmeter store hullet rett ned i kjelleren. Det brøt ut panikk i konsertlokalet i Norrlandsoperan
i Umeå like før midnatt. Foto: expressen.se/Petra Stenvall.
HER FORSVANT 25 UNGDOMMER: Plutselig raste golvplaten over dette elleve kvadratmeter store hullet rett ned i kjelleren. Det brøt ut panikk i konsertlokalet i Norrlandsoperan i Umeå like før midnatt. Foto: expressen.se/Petra Stenvall. Vis mer

TTs reporter fant også et par andre golvplater som lå og vippet inne i lokalet. Det var ikke tegn til at platene hadde knekt sammen, men rett og slett løsnet og forskjøvet seg.

Flesteparten av publikum var under 18 år. Alle som stupte ned i kjelleren ble behandlet på sykehuset i Umeå. I tillegg tok sykepleiere som var på konserten hånd om sjokkerte ungdommer som var vitne til det dramatiske bråstoppet i konserten.