Konservativ 71-åring mot liberal 46-åring

John McCain mot Barack Obama blir en thriller. Dette går de til valg på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Med Obama som demokratenes presidentkandidat, er det to politiske motstykker som skal kjempe om å bli USAs neste president.

John McCain og Barack Obama kunne ikke vært mer forskjellige, både når det gjelder ideologi og biografi.

John McCain er den hvite, 71 år gamle krigsveteranen og krigsfangen fra Vietnam. Han har vært senator i fire perioder og støtter USAs krigføring i Irak.

Barack Obama er svart, 25 år yngre og inne i sin første periode som senator. Han stemte imot vedtaket om å gå til krig mot Irak.

- En stemme for Bush 

- Uansett hvem som vinner dette valget, vil landet endre kurs dramatisk. Men valget er mellom riktig forandring og gal forandring, mellom å gå framover og gå bakover, sa McCain, da det ble klart at han skulle stille mot Obama.

I talen i New Orleans brukte McCain ordet «forandring» eller variasjoner av ordet mer enn 30 ganger. Et tegn på at han vet hva velgerne er ute etter, skriver magasinet Newsweek.

Foran 17 000 hylende tilhengere i St. Paul Xcel Center i Minneapolis (pluss 15 000 utenfor) - på hockeyarenaen der republikanerne i august skal nominere McCain - gjorde Obama det han trolig vil gjøre mye av de neste fem månedene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer