Konservativ amerikansk høyesterettsdommer er død

Antonin Scalia ble 79 år gammel.

DØD:  Antonin Scalia, høyesterettsdommer i USA, er død. Dette bildet er tatt 8. februar fra en tilstelning i New York. Foto: NTB Scanpix
DØD: Antonin Scalia, høyesterettsdommer i USA, er død. Dette bildet er tatt 8. februar fra en tilstelning i New York. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den konservative amerikanske høyesterettsdommeren Antonin Scalia er død.

Det melder BBC.

Ifølge CNN skal Scalia ha sovnet stille inn under et besøk til Texas. Scalia var ifølge en regjeringskilde på en jakttur på en luksusranch med venner, skriver CNN.

Var på jakttur Ifølge kanalen skal Scalia ha fortalt jaktlaget han var på tur med at han følte seg uvel da han gikk og la seg fredag kveld. Lørdag morgen sto han ikke opp til den avtalte frokosten, og jaktlaget dro ut uten ham.

En person på ranchen gikk inn på rommet hans for å sjekke til ham, men Scalia var død.

For bare noen dager siden, 8. februrar, holdt han en tale til Economics Club of New York.

Ble utnevnt av Reagen Scalia ble utnevnt til USAs høysterett av Ronald Reagen i 1986 og er kjent for å være en av de mest konservative dommeren i landets høyeste domstol.

Gjennom sin lange karriere som jurist har Scalia vært en høyrøstet motstander av abort og homofiles rettigheter og en innbitt forkjemper for retten til å bære våpen.

Cruz minnes Scalia Blant mange som nå minnes den konservative juristen, er den konservative republikanske presidentkandidaten Ted Cruz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer