TØFFE UKER: Alt er ikke rosenrødt for Donald Trump om dagen. Mandag kveld holdt han en tale om utenrikspolitikk og hvordan han vil stanse terror. Foto: AP Photo/Gerald Herbert/NTB scanpix
TØFFE UKER: Alt er ikke rosenrødt for Donald Trump om dagen. Mandag kveld holdt han en tale om utenrikspolitikk og hvordan han vil stanse terror. Foto: AP Photo/Gerald Herbert/NTB scanpixVis mer

Konservativ aviskjempe har fått nok. Mener Trump må skjerpe seg eller trekke seg

Donald Trumps presidentkampanje i trøbbel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trump er noe for seg selv, noe han har bevist gjennom over ett år og to måneder med presidentkampanje.

Han har kommet langt, når det bare er han og Hillary Clinton som står igjen 83 dager før valgdagen 8. november.

Likevel ser det bekmørkt ut for Republikanernes kandidat, noe det egentlig har gjort siden Demokratene avsluttet sitt landsmøte for to og en halv uke siden og Hillary Clinton tok kraftige byks på Donald Trump på meningsmålingene.

På gjennomsnittet av de nasjonale meningsmålingene har Clinton nå opparbeidet seg en ledelse på 6,8 prosentpoeng, ifølge Realclearpolitics.

I TRØBBEL: Donald Trump beskyldes for å hinte om at Hillary Clinton bør skytes da han talte til sine tilhengere i Wilmington. Video: Scanpix Vis mer

Heller ikke i viktige vippestater som Ohio, Florida og Pennsylvania ser det spesielt lyst ut for Donald Trump.

Bekymrede partifeller

Det har faktisk gått så langt at flere mener Trump burde trekke seg. Enkelte Republikanere fordi de frykter Trump kan ødelegge for kongresskandidater og Det republikanske partiets flertall i kongressen, skriver Fox News.

De mener det overhengende problemet er Trumps mangel på disiplin og organisering i grasrota. Trumps resultater i meningsmålinger landet rundt kan nå skade posisjonen til mange etablerte republikanske politikere, mener flere kanalen har snakket med.

Wall Street Journal stiller noe av den samme diagnosen i en nærmest harmdirrende lederartikkel fra mandag. Selv om avisa har hatt sine Trump-kritiske utfall, har avisa for tradisjon å støtte Det republikanske partiet, og har tradisjonelt en konservativ meningsseksjon.

- Slutte å skylde på andre

Nå er det imidlertid lei av at Trump skylder på andre for kampanjenedturen, og ber den republikanske kandidaten om å ta ansvar.

«Trump foretrekker å se på kabel-TV enn å lese rapporter. Han tror den samme skyte fra hofta-stilen som vant ham primærvalgkampen kan overbevise andre republikanere og uavhengige som er bekymret for om han har det rette lynnet for å bli landets øverstkommanderende».

«Trump må slutte å skylde på alle andre og bestemme seg om han vil oppføre seg som noen som vil bli president, eller gi seg og gi nominasjonen til Mike Pence» skriver finansavisa i den usedvanlig krasse lederartikkelen.

Trump har svart følgende på Wall Street Journals lederartikkel på Twitter med følgende:

- Det er ikke pressefrihet når aviser og andre kan si og skrive hva som helst uansett om det er helt usant.

- Jeg har alltid vært den samme og er tro mot meg selv. Mediene vil at jeg skal endre meg, men det ville vært svært uærlig overfor mine tilhengere å gjøre det.

Sliter

Det har vært et par begivenhetsrike uker der Trump har havnet i offentlig krangel med foreldrene til en drept amerikansk-muslimsk soldat og antydet at Russland burde hacke Hillary Clinton.

Han har også klart å frastøte seg enda flere republikanske ledere med oppsiktsvekkende utenrikspolitiske uttalelser og flørting med Russland.

Time Magazine oppsummerte Trumps august med ordet «meltdown» på sin forside i går og skrev følgende:

«Synkende popularitet, flere personangrep og offentlige tabber, har fått partiet til å revurdere sin strategi for valget i november».