Konservativ medvind i Storbritannia

Dårlig start på helgen for Storbritannias statsminister Gordon Brown.

MEDVIND: De konservatives partileder David Cameron gleder seg over at Chloe Smith (27) sikret partiet parlamentssetet for Norwich North. Plassen har de siste tolv årene vært Labour-representanten Ian Gibsons, men han trakk seg som følge av avsløringer av misbruk av parlamentarikernes frynsegodeordninger. Foto: REUTERS / Luke MacGregor / SCANPIX
MEDVIND: De konservatives partileder David Cameron gleder seg over at Chloe Smith (27) sikret partiet parlamentssetet for Norwich North. Plassen har de siste tolv årene vært Labour-representanten Ian Gibsons, men han trakk seg som følge av avsløringer av misbruk av parlamentarikernes frynsegodeordninger. Foto: REUTERS / Luke MacGregor / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En ung kvinnelig, konservativ politiker snappet parlamentssetet i suppleringsvalget i Norwich. Hun bidro dermed til en svært dårlig start på helgen for Storbritannias statsminister Gordon Brown.

Seieren for 27-årige Chloe Smith kom ikke overraskende, men at overtaket over Labour-kandidaten Chris Ostrowski skulle bli så stort, gjorde nok nederlaget enda bitrere for Gordon Brown. Smith fikk nesten 40 prosent av stemmene, mens Ostrowski fikk drøyt 18 prosent.

 

- Det er helt klart et skuffende resultat, kommenterte Brown.

På toppen av det hele fikk statsministeren dårlige økonomiske nyheter, som viser at landets økonomi krymper mer enn ventet.

Frynsegoder på avveie

Suppleringsvalg i valgkretsen Norwich North er direkte knyttet til den store frynsegodeskandalen som har rystet alle de store partiene det britiske Parlamentet, og som førte til at en rekke ministre har trukket seg fra Browns regjering.

Labour-representanten Ian Gibson trakk seg etter at avisen Daily Telegraph avslørte at han krevde refusjon av boutgifter for en leilighet som datteren hans bodde i, og som hun senere fikk kjøpe til en rimelig penge. Som følge av avsløringen mistet Gibson kandidaturet til neste parlamentsvalg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer