Konservativ seier i Polen

Valgdagsmålingene tydet i kveld på en konservativ seier i Polen. Målingene viste at sentrum-høyre-opposisjonen ligger an til et flertall på 51,7 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke en eneste regjering er gjenvalgt i Polen de siste 16 årene. Det vil etter all sannsynlighet ikke skje denne gangen heller. Valgdagsmålingen fra det statlige TV-selskapet tyder på at det konservative Lov- og rettferdighetspartiet får 27,6 prosent av stemmene, mens partiet Borgerlig plattform ser ut til å få en oppslutning på 24,1 prosent.

Koallisjon

Dette tyder på et flertall på 51, 7 prosent for sentrum-høyre-koalisjonen. Det regjerende partiet Demokratisk venstreallianse fikk bare 11, 3 prosent oppslutning på valgdagsmålingen.

En valgdagsmåling for det private TV-selskapet TVN-24 viste lignende resultater, med en oppslutning på 28,3 prosent for Lov- og rettferdighetspartiet og 26,3 prosent til Borgerlig plattform.

Kaczynski trolig statsminister

Lov- og rettferdighetspartiets leder Jaroslaw Kaczynski blir trolig statsminister i Polen. Men Kaczynski sier at han ikke vil bli statsminister dersom hans identiske tvillingbror, Warszawa-ordføreren Lech Kacyznski, vinner presidentvalget neste måned.

– Vi har vunnet, alt viser at vi har vunnet, jublet Jaroslaw Kaczynski søndag kveld.

(ANB)