Konservativ skaper trøbbel i EU

Mener kvinnens plass er i hjemmet og at homofili er synd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Tro og liv
 • Blir EUs mektigste
 • Sjefen for alle sjefer

  EU-kommisjonens president Jose Manuel Durao Barroso ba etter krisemøter med partigruppene i EU-parlamentet i dag om å utsette avstemningen over den nye EU-kommisjonen. Tiden vil han bruke til å sette sammen en kommisjon som parlamentet kan godta.

  Konservativ katolikk


  Striden dreier seg om den konservative katolikken Rocco Buttiglione (56). Han er mannen som ble utpekt til å bli EUs justiskommissær.

  Buttiglione har sagt at han mener kvinners plass er hjemme, der de bør konsentrere seg om å oppdra barna. I tillegg har han anført at homofili er en synd.

  Kan velte hele kommisjonen


  Barroso, Portugals gamle konservative president, har hittil nektet å fjerne Rocco Buttiglione fra posten.

  Nå ber han om tid til å legge fram et nytt forslag for kommisjonen. Buttiglione-saken kan føre til en konstitusjonell krise i EU siden et antatt flertall i parlamentet truer med å velte hele kommisjonen hvis Buttiglione blir stående.

  - Det vil komme et nytt forslag, en helt ny kommisjon med endringer, sier den østerrikske sosialisten Hannes Swoboda ifølge NTB.

  Gruppeleder for sosialistene i EU-parlamentet, Martin Schulz, sier han kan godta en måneds utsettelse av den avgjørende avstemmingen.

  Den nye EU-kommisjonen skal etter planen innsettes 1. november. EU-parlamentet kan nå velte hele kommisjonen. Parlamentet kan ikke avvise enkeltmedlemmer av kommisjonen, bare hele kommisjonen.

<B>KONSERVATIV KATOLIKK:</B> Rocco Buttiglione.