Konservative slo islamister i valget i Marokko

Islamister mener det var valgfusk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De foreløpige valgresultatene viser at islamistene ikke blir det største parti i den nye nasjonalforsamlingen.

Det konservative partiet Istiqal ser ut til å bli valgvinner. Opptellingenene så langt viser at partiet får 52 av de 325 plassene i nasjonalforsamlingen, skriver AP.

Islamistenes Rettferdighets- og Utviklingsparti har likevel gjort et brakvalg og kommer trolig til å få 47 plasser i nasjonalforsamlingen. Dette er fem mer enn ved forrige valg i 2002, men betraktelig mindre enn de 80 plassene de hadde forventet.

- Vi tror vi kommer til å få 52 plasser når alle stemmene er talt opp, og det er skuffende. Våre rivaler har bestukket velgere over hele landet, sa Rettferdighets- og Utviklingspartiets nestleder Lachen Daoudi lørdag kveld ifølge NTB.  

Les også: Islamistene kan vinne valget

Partiet ble stengt ute fra makten etter det forrige valget fordi Sosialistiske USFP, som dominerte den avtroppende regjeringen, gikk i samarbeid med Istiqal og tre andre partier. En komplisert valgordning gjør det vanskelig for ett enkelt parti å vinne parlamentarisk flertall i Marokko.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer