Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Konservative vil hiv-teste innvandrere

De britiske konservative foreslår at alle innvandrere må testes for hiv og andre sykdommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De konservatives partileder, Michael Howard, som allerede i forrige måned satte innvandringspolitikken på topp i sitt partis valgkamp, foreslår at alle som vil bo i Storbritannia i ett år eller mer, skal gjennomgå en helsetest, som de selv må betale for.

En talsmann for de konservative sa i dag at Howard senere på dagen skulle legge fram en mer detaljert plan for helsesjekken av innvandrere.

Planen, som er basert på lignende opplegg i Australia, New Zealand og Canada, vil uten tvil utløse en heftig debatt om innvandringspolitikken.

I henhold til planen vil alle innvandrere som kommer fra land utenfor EU, med unntak av asylsøkere, måtte gjennomgå en helsesjekk som inkluderer røntgen for tuberkulose.

Alle som skal arbeide i helsesektoren, med barn eller som lærere, må gjennomgå testene også om de kommer for en kortere periode enn ett år.

Etter at de konservative i januar lanserte tøffere tiltak mot ulovlig innvandring som et hovedpunkt i sitt program foran valget i mai, svarte statsminister Tony Blairs arbeiderparti med sin egen liste over nye tiltak for å gjøre det vanskeligere for innvandrere.

(©NTB)

TESTES:</B> Britiske politikere vil teste innvandrere for hiv og andre sykdommer.