Konstanse (6) må gå til skolen

Nabojenta er syk og kjører drosje til skolen. Men Konstanse får ikke lov til å sitte på. Kommunen sier nei, selv om det ikke koster ekstra penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I fjor, da Konstanse gikk i første klasse, stilte saken seg annerledes, ettersom førsteklassinger får gratis skoleskyss hvis skoleveien er over 2 km. Konstanse bor 2,6 km unna, men for andreklassinger er grensen 4 km.

At nabojenta uansett kjører drosje på grunn av sykdom, forandrer ingenting.

- Jeg forstår ikke at Flekkefjord kommune nekter datteren vår å få sitte på med drosjen som likevel henter nabojenta som har krav på skyss på grunn av sykdom. Ifølge drosjesjåfør Tor Urstad ville det ikke ha kostet kommunen noe ekstra å la seksåringen vår, som ikke tør å gå på den farlige skoleveien alene, å få sitte på med drosjen, sier mamma Marianne Jakobsen til Fædrelandsvennen.

Det går ikke skolebuss på strekningen som Konstanse må gå, og ingen av foreldrene hennes kan kjøre henne til og fra skolen.

Sjubarnsmoren Jakobsen ser seg nå nødt til å ta datteren ut av skolen for å undervise henne hjemme.

Skolesjef Bengt Aslaksen i Flekkefjord synes ikke kommunen uten videre kan la Konstanse få sitte på med drosjen, til tross for at det ikke innebærer ekstrautgifter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer