Konstanse (6) må gå til skolen

Nabojenta er syk og kjører drosje til skolen. Men Konstanse får ikke lov til å sitte på. Kommunen sier nei, selv om det ikke koster ekstra penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor, da Konstanse gikk i første klasse, stilte saken seg annerledes, ettersom førsteklassinger får gratis skoleskyss hvis skoleveien er over 2 km. Konstanse bor 2,6 km unna, men for andreklassinger er grensen 4 km.

At nabojenta uansett kjører drosje på grunn av sykdom, forandrer ingenting.

- Jeg forstår ikke at Flekkefjord kommune nekter datteren vår å få sitte på med drosjen som likevel henter nabojenta som har krav på skyss på grunn av sykdom. Ifølge drosjesjåfør Tor Urstad ville det ikke ha kostet kommunen noe ekstra å la seksåringen vår, som ikke tør å gå på den farlige skoleveien alene, å få sitte på med drosjen, sier mamma Marianne Jakobsen til Fædrelandsvennen.

Det går ikke skolebuss på strekningen som Konstanse må gå, og ingen av foreldrene hennes kan kjøre henne til og fra skolen.

Sjubarnsmoren Jakobsen ser seg nå nødt til å ta datteren ut av skolen for å undervise henne hjemme.

Skolesjef Bengt Aslaksen i Flekkefjord synes ikke kommunen uten videre kan la Konstanse få sitte på med drosjen, til tross for at det ikke innebærer ekstrautgifter.

Reglene er til for å følges, argumenterer skolesjefen.

- Foreldrene står fritt til å anke avgjørelsen inn for Statens Utdanningskontor i Vest-Agder. Jeg ønsker ikke å kommentere vurderingene som lå til grunn for å ikke gi jenta fri skoleskyss før det eventuelt kommer en anke, sier skolesjefen i Flekkefjord.

Konstanse selv ser lyst på situasjonen:

- Det blir greit å få mamma som lærer. Jeg tror ikke hun blir streng, fastslår seksåringen.

(NTB)