MEGLERBUTIKK: Torbjørn Ek (t.h.) har måttet tilføre HouelandEk kapital for å finansiere driften, men mener at det ikke er noe dramatikk i det. Her sammen med Hans Houeland. Foto: Håkon Sæbø / Finansavisen
MEGLERBUTIKK: Torbjørn Ek (t.h.) har måttet tilføre HouelandEk kapital for å finansiere driften, men mener at det ikke er noe dramatikk i det. Her sammen med Hans Houeland. Foto: Håkon Sæbø / FinansavisenVis mer

- Konstant behov for penger

Meglerbutikken HouelandEk tapte penger i 2015. - Det er ikke det første året vi blir rike, sier Torbjørn Ek.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Eiendomsmeglerfirmaet HouelandEk satt igjen med et underskudd på 1,3 millioner i fjor, og oppdragene er få, skriver Finansavisen.

Meglerbutikken ble startet av eiendomsmeglerne Hans Houeland og Torbjørn Ek i kjølvannet av fiaskoen med luksusmeglerfirmaet Eklund Oslo New York.

- Hvordan det går i år? Resultatmessig? Vet ikke. Hakke peiling. Jeg driver ikke med regnskap og bryr meg ikke om det. Jeg har nok annet å tenke på, sier Houeland til avisen.

- Det er ikke det første året vi blir rike, men når vi ser volumet i markedet har det ikke vært et bra tidspunkt å starte opp, sier Ek.

Ingen dramatikk

Ek skal ifølge Finansavisen ha måttet tilføre kapital for å finansiere driften, men ønsker ikke å kommunisere interne transaksjoner.

- I et oppstartsår er det konstant behov for penger. Det er ingen dramatikk i det. Vi har brukt mye kroner på å utvikle hjemmeside og systemer. Det er kostnadskrevende, sier han, men avviser at det er aktuelt å ta inn andre eiere.

- Jeg eier 100 prosent og har en avtale med Houeland. Jeg inviterer imidlertid ikke inn andre selv om det har vært noen forespørsler fra eksterne som har villet kjøpe seg inn, forteller Ek til avisen.

Nye prosjekter

HouelandEk har i dag fire meglere og to assistenter, men har ifølge avisen ikke like mye å gjøre som de skulle ønske.

- Jeg skal ikke si at vi undervurderte markedet, men alt kommer ikke deisende ned selv om vi hadde med oss en god portefølje fra Eklund, sier Ek.

Han påpeker imidlertid at selskapet har satset en del på nye prosjekter, og sier til Finansavisen at han både håper og tror på plussresultat i år.

Flere nyheter:

Truer flyktninger i Norge til ulovlig skatt
Kjendismilliardær skilles
Sissener hentet ut 20 millioner