Coronaviruset:

- Konstant klump i magen

Lektor Elin Jorde Hansen er redd for å smitte elevene sine, og redd for at de skal smitte henne. Ifølge Utdanningsforbundet er mange lærere nå svært bekymret.

BARE ORD: Lektor Elin Jorde Hansen ved Orerønningen ungdomsskole i Horten mener at regjeringen aldri handler. - Det er bare ord, sier hun. Foto: Privat
BARE ORD: Lektor Elin Jorde Hansen ved Orerønningen ungdomsskole i Horten mener at regjeringen aldri handler. - Det er bare ord, sier hun. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Regjeringen har innført gult nivå i barnehager og barne- og ungdomsskoler, samt rødt nivå i videregående skole, og bemanningssituasjonen i skolene er presset på grunn av smitte og karantene.

Mange lærere opplever situasjonen som vanskelig. En av dem er lektor Elin Jorde Hansen ved Orerønningen ungdomsskole i Horten.

- Jeg er faktisk skikkelig lei meg, sier hun og utdyper:

- Jeg trodde helt oppriktig at jeg hadde en jobb som ble satt pris på i samfunnet, men hensynet til oss har hele veien kommet i siste rekke. Det er skammelig og trist, mener lektoren.

Skolen hun jobber ved har holdt åpent helt fram til nå. Hansen forteller at det fra i dag ble besluttet å gå over til digital undervisning. Det er hun lettet for, sier hun til Dagbladet.

Hun beskriver smittesituasjonen ved skolen i desember som ille.

- Jeg er kjempeglad for at vi nå går over til hjemmeskole. I høst har vi hatt masse forkjølelse og omgangssyke på skolen. Vi har vært heldige og hatt lite coronasmitte fram til desember, men da eskalerte det raskt. Mange lærere har testet seg daglig i det siste, sier Hansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.