Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Konstant utro i over 30 år

LOS ANGELES (Dagbladet): Clint Eastwood er blitt 66 år. I 40 av disse har han prydet Hollywoods stjernehimmel. I 30 år har han vært konstant utro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men nå er det slutt. Clinter'n har giftet seg, er nybakt pappa og han stiller opp med ny og overraskende personlig film, «Absolute Power» - «All makt» på norsk. Filmen har premiere i 20 norske byer 30. Mai.

- Det føles helt fantastisk å bli far igjen, innrømmer den myktalende superstjernen, som er langt fra den harde tøffingen som vi har sett på film i førti år. - Når datteren min er sulten, er det hun som styrer huset. Da har jeg intet å si. Det føles godt å leve et lykkelig familieliv igjen.

Dirty Harry har blitt myk mann. Og han liker det. Siden Clints datter, Morgan, ble født sist desember - ni måneder etter at han giftet seg med den 32-årige TV-reporteren Dina Ruiz - har Eastwood funnet en ny livsstil.

Sju barn

Clints rastløse fortid har ikke vært særlig familievennlig. Han er far til minst sju barn med fem forskjellige kvinner. Datteren Kimber (33) er fra affæren med skuespiller Roxanne Tunis. Den gang var Clint gift med sin første kone, Maggie, som han fikk to barn med: Kyle (28), en musiker som spilte på soundtracket til «The Bridges of Madison County», og Alison (24), skuespilleren som spilte Clints datter i «Tightrope».

I 80-årene ble Clint også far i hemmelighet til to barn med flyvertinnen Jacelyn Reves. En ti år gammel gutt og en åtte år gammel pike. Dette skjedde mens han bodde sammen med skuespiller Sandra Locke, som ikke fant ut om Clints dobbeltliv før hun gikk til rettssak for bidrag. Og så har Eastwood to døtre: Francesca (3) fra samboerforholdet med skuespiller Francis Fisher og Morgan med kona Dina.

Clints forhold til barna han har holdt skjult for omverdenen, har ikke vært godt. Særlig har forholdet til Kimber vært fylt med bitterhet. Dette forholdet var grunnen til at Eastwood ville lage «Absolute Power».

- Mitt forhold til Kimber likner veldig på forholdet mellom min rolleskikkelse, Luther, og datteren som ikke lenger vil se ham, innrømmer Clint.

- Hun er bitter på at jeg ikke var til stede da hun vokste opp. Men jeg gjorde en forandring fra David Baldaccis bok som filmen er basert på. Jeg lot Luther og datteren finne tilbake til hverandre.

Konstant utro

Eastwoods filmer gjenspeiler ofte hans eget liv. I sine seineste filmer - «In the Line of Fire», «The Bridges of Madison County» og «Absolute Power» - er dette klarere enn noen gang. I disse filmene spiller han menn som alle prøver å bli tilgitt for sin dårlige behandling av tidligere koner. Clint innrømmer at han ikke har vært noen god ektemann og samboer. Han har hatt uvanen å være konstant utro.

De siste fem årene av sitt 25-årige ekteskap med Maggie bodde han med Sandra Locke, som han møtte under innspillingen av «Bronco Billy» i 1976. I de ti årene han bodde med Sandra, hadde han et hemmelig forhold med Jacelyn Reeves, som resulterte i to barn. Ett år før Clint og Sandra gikk fra hverandre var han allerede involvert med Francis Framer - motspilleren fra «Pink Cadillac» i 1989. I løpet av deres seks år sammen begynte Clint å gå ut med Dina Ruiz, som ble kone nummer to.

- Etter suksessen med «Rawhide» (TV-serien fra 60-tallet) begynte utroskapen. Det var en last som ble vanedannende. Det var akkurat som å måtte ha en sigarett. Det tok meg tretti år å avvenne meg denne lasten. Dobbeltlivet tilhører nå fortida, forsikrer han.

- Dina er kvinnen jeg liker å være monogam med. For meg er hun den perfekte kvinnen. Lyset i mitt liv. Jeg har slått meg til ro for godt.

Misforstått

- «Absolute Power» er en gammeldags type film, fordi den gir publikum en god historie og rike menneskeskildringer. Jeg tiltrekkes mer og mer av historier som takler forhold mellom mennesker. Grunnen er nok at jeg har forandret meg. Blitt moden. Blitt et bedre menneske.

Selv om Clint ble operert for hudkreft i fjor, er han i topp form. I fritida spiller han golf, piano og flyr sitt eget helikopter. Men er ikke Hollywood stedet for evig ungdom?

Er det ikke på tide med litt kosmetisk kirurgi?

Eastwood ler. Det er uvant å høre ham le. Han gjør nesten aldri det på film.

- Det ville være dumt av meg å ta ansiktsløftning. Du ser ikke ut som deg selv, og da vet publikum at du har gjort noe med ansiktet. Jeg ser mye av dette i Hollywood. Jeg har møtt folk som jeg ikke engang gjenkjenner. Presset er mye sterkere for kvinner, særlig i Hollywood, og det er urettferdig, fortsetter han.

- Menn lærer at 40- og 50-årene er flotte år for dem. Men kvinnene fortelles at så fort en rynke kommer til syne, må den fjernes.

- Jeg tror motebransjen har hjernevasket kvinner når det gjelder fokuset på ungdom. For meg er menneskers fjes en refleksjon av deres liv, og det er vidunderlig. Jeg synes kvinner i 40- og 50-årene er veldig tiltrekkende.

Av Hollywood-stjerner er det bare Paul Newman, Marlon Brando, Robert Redford og Eastwood som har klart å beholde populariteten over fire tiår.

- Jeg har aldri mistet gløden for å lage film, svarer legenden, som begynte karrieren med spagettiwesterner og «Dirty Harry»-filmer, og endte opp som en av Amerikas mest anerkjente filmskapere.

- Mister du gløden, forsvinner karrieren din fort. Publikum føler med en gang om hjertet ditt er på rett sted.