«Konstruktive og åpne» samtaler med Putin

Situasjonen i Ukraina ble diskutert da Gro Harlem Brundtland og «The Elders» møtte Putin.

TOPPMØTE: Representanter fra «The Elders» møtte president Putin og deler av hans stab i moskva i kveld. På den russiske siden av bordet, fra øverst til høyre: utenriksminister Sergeji Lavrov, president Vladimir Putin, presidentråd Juri Ushakov. På venstre side av bordet, fra venstre: Tidligere utenriksminister i Algerie, Lakhdar Brahimi, tidligere president i Mexico, Ernesto Zedillo, tidligere president i Finland, Martti Ahtisaari, tidligere generalsekretær i FN og formann i «The Elders», Kofi Annan, tidligere president i USA, Jimmy Carter, og norges tidligere statsminister, Gro Harlem Brundtland. Foto: EPA/ALEXEY NIKOLSKY /RIA NOVOSTI
TOPPMØTE: Representanter fra «The Elders» møtte president Putin og deler av hans stab i moskva i kveld. På den russiske siden av bordet, fra øverst til høyre: utenriksminister Sergeji Lavrov, president Vladimir Putin, presidentråd Juri Ushakov. På venstre side av bordet, fra venstre: Tidligere utenriksminister i Algerie, Lakhdar Brahimi, tidligere president i Mexico, Ernesto Zedillo, tidligere president i Finland, Martti Ahtisaari, tidligere generalsekretær i FN og formann i «The Elders», Kofi Annan, tidligere president i USA, Jimmy Carter, og norges tidligere statsminister, Gro Harlem Brundtland. Foto: EPA/ALEXEY NIKOLSKY /RIA NOVOSTI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet skrev mandag at Gro Harlem Brundtland og gruppen av tidligere toppolitikere i gruppen «The Elders» skulle møte russlands president Vladimir Putin i Moskva.

Nå er møtet avholdt i Putins residens i Moskva, medler The Elders i en pressemelding.

Der beskrives samtalene med den russiske presidenten som «konstruktive og åpne».

Fra før var det kjent at den spente internasjonale situasjonen, inkludert forholdene i Syria, Midt-Østen og Iran, skulle stå på dagsorden i møtet med Putin.

Ifølge pressemeldingen har også krisen i Ukraina blitt diskutert:

«I og med at dette var The Elders første besøk til Moskva, var delegasjonen interesserte i å lytte til russerne.. The Elders ville høre om hvordan den russiske regjeringen ser på tidens geopolitiske kriser rundt omkring i verden, spesielt om situasjonen i Ukraina og utsikten for å implementere Minsk II-avtalen. The Elders understreket viktigheten av at avtalen blir implementert umiddelbart», heter det i pressemeldingen.

- Vi fikk bekreftet at president Putin legger stor vekt på gjennomføringen av Minsk II-avtalen. Vi diskuterte Syria, Irak og de bekymringsfulle problemene med terrorisme, deriblant IS, og det store behovet for nært internasjonalt samarbeid for å møte dem, skriver Gro Harlem Brundtland til Dagbladet i en e-post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer