Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kontakt mellom NRK-partene

Ingen skisse i kveld, men kontakt mellom partene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Ifølge dn.no skulle det gå mot en snarlig slutt på den ukeslange streiken, men foreløpig er det ikke bekreftet at en skisse er lagt fram.

Kontakt mellom partene

Det er fornyet kontakt mellom NRKJ og ledelsen i NRK, men det er ingenting som tyder på at det går mot en snarlig løsning.

Streikeledelsen i NRKJS forhandlingsutvalg og ledelsen i NRK har ikke vært tilgjengelige på telefon i kveld, noe som tyder på at noe er på gang.

Partene har stått langt fra hverandre og tidligere forsøk på mekling har ikke ført frem. De streikende har vært sterkt provoserte over at NRK-ledelsen har holdt tilbake feriepenger og sendt innslag med streikende NRK-ansatte.

Landsstyret i Norsk Journalistlag (NJ) er hurtig innkalt til et møte klokken 23.30 i kveld. Med Landsstyret samlet er det sansynlig at et konkret forslag må tas stilling til.

Går utenom riksmeklingsmannen

Når Dagbladet.nos utsendte møter riksmeklingsmann Svein Longva avviser også han at de er involverte i en eventuell skisse i kveld.

NRK STREIKENDE: Under ledelse av streikekomiteleder Pål Hansen formet journalistene tirsdag en ring rundt NRKs radiobygg i Oslo. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
NRK STREIKENDE: Under ledelse av streikekomiteleder Pål Hansen formet journalistene tirsdag en ring rundt NRKs radiobygg i Oslo. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- Nei, ikke her i huset, partene jobber selv kontinuerlig, sier Longva til Dagbladet.no

De to partene har også gått utenom riksmeglingskvinne Merete Smith. Det bekrefter hun overfor NTB. Hun har ikke vært involvert i en eventuell skisse til løsning på NRK-konflikten og partene forhandler i så fall på egenhånd.

Flere artister, blant annet DumDum Boys, har bedt NRK-ledelsen la være å spille sangene deres i solidaritet med de streikende. De streikende har i løpet av uken informert tilskuere under Bislet Games, vurdert å trekke NRK-sjef Bernander for retten og omringet NRK-huset.

Tidligere i dag sa streikeleder Pål Hansen at streik var nødvendig for å få gjennomslag.

- Vi vil ikke streike for streiken sin del. Men streik er fremdeles nødvendig, ja helt avgjørende, for at vi skal få til forhandlinger med NRK, sa Hansen på dagens streikemøte i Oslo.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

Kontakt mellom NRK-partene
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling