Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kontaktet bilforhandler-bekjent og fikk splitter ny Mercedes til E6-tur. Da slo kommunikasjonssjefen alarm

Skal ha bidratt til at kommunikasjonssjef Anne Marie Storli måtte gå fra Ketil Solvik-Olsens departement.

NY BIL: Dette var bilen samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen kjørte fra Oslo til Kirkenes sommeren 2014. Bilen var leid etter at han personlig tok kontakt med en bekjent av ham, en Mercedes-forhandler, som fortalte ham at bilen akkurat hadde kommet til Norge. Depertamentet ryddet senere opp i en redusert leiepris og sørget for at bilen ikke skulle brukes til promotering etter at daværende kommunikasjonssjef Anne Marie Storli hadde reagert, melder Dagens Næringsliv.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
NY BIL: Dette var bilen samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen kjørte fra Oslo til Kirkenes sommeren 2014. Bilen var leid etter at han personlig tok kontakt med en bekjent av ham, en Mercedes-forhandler, som fortalte ham at bilen akkurat hadde kommet til Norge. Depertamentet ryddet senere opp i en redusert leiepris og sørget for at bilen ikke skulle brukes til promotering etter at daværende kommunikasjonssjef Anne Marie Storli hadde reagert, melder Dagens Næringsliv. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen hadde sin E6-tur fra Oslo til Kirkenes sommeren 2014, gjorde han det i en da splitter ny Mercedes V-klasse.

Uenighet rundt denne turen bidro til at kommunikasjonssjef Anne Marie Storli i september i fjor fikk beskjed om at hun måtte gå av som avdelingsleder i Samferdselsdepartementet, har Dagens Næringsliv tidligere skrevet.

Avisa skriver i kveld at Solvik-Olsen den 17. juni 2014 personlig tok kontakt med en bekjent av seg, Mercedes-bilforhandler Carl Gulbranson i Star Autoco. Han fikk gjennom samtalen vite at første modell av en ny Mercedes V-klasse hadde ankommet Norge. Da fikk embedsverket en ny bestilling fra statsråden, skriver Dagens Næringsliv.

Reagerte Da administrasjonsavdelingen i departementet tok kontakt for å spikre avtalen, gikk alarmen, skriver avisa. Ifølge DN meldte den ansatte som undersøkte saken tilbake til kommunikasjonsavdelingen at prisen for leien ikke ville bli så høy fordi det hele ble en promotering av den nye Mercedes-modellen.

Dette reagerte kommunikasjonssjef Anne Marie Storli på og kontaktet fungerende departementsråd Fredrik Birkheim Arnesen.

Han delte i sin tilbakemelding Storlis bekymring, og tok selv kontakt med bilforhandleren og sørget for markedspris for leie av bil og at bilder av statsråden i bilen ikke skulle brukes i markedsføring.

22. juni 2014 delte Star Autoco et Facebook-innlegg fra Ketil Solvik-Olsen der han hadde lagt ut to bilder av bilen prydet med «#E6sommer» på siden. I innlegget står det: «I morgen tidlig starter E6 ferden til Kirkenes. #E6sommer
Slår gjerne av en prat på veien. Se etter oss, og følg oss på Facebook og Twitter.»

I Star Autocos innlegg står det:

«Samferdselsministeren og hans følge bør være enkel å se på sin ferd mot Kirkenes. Bilen, Mercedes-Benz V250 CDI Edition One kan følges på #E6sommer på Twitter og her på Facebook. Og vil du vite mer om denne bilen klikker du inn på http://starautoco.no/nyebiler/v-klasse/. Vi ønsker dem en sikker og behagelig reise:)».

Markedspris Dagbladet har seint i kveld vært i kontakt med kommunikasjonsavdelingen i Samferdselsdepartementet, som har videreformidlet vår henvendelse til statsråd Ketil Solvik-Olsen. Kommunikaskjonsavdelingen ønsker ikke å kommentere saken ytterligere nå i kveld, og viser til at det er seint på kvelden.

Overfor Dagens Næringsliv har departementet kommentert saken slik:

DELTE STATSRÅDENS POST: Star Autoco Skedsmo delte samferdseslsminister ketil Solvik-Olsen Facebook-innlegg om E6-turen. Skjermdump: Facebook
DELTE STATSRÅDENS POST: Star Autoco Skedsmo delte samferdseslsminister ketil Solvik-Olsen Facebook-innlegg om E6-turen. Skjermdump: Facebook Vis mer

«I utgangspunktet var tanken å foreta E6-kjøreturen i bobil. Muligheter for å leie en slik ble undersøkt, men det viste seg vanskelig. Ulike andre muligheter ble undersøkt, og tilbud på andre leiebiler ble innhentet. I løpet av prosessen kom statsråden i kontakt med en forhandler av Mercedes som hadde en 7-seter å leie ut. Embedsverket håndterte videre prosess mot forhandler StarAutoco v/Carl Gulbranson og Bertel O. Steen, som leieavtalen ble inngått med, der det ble gjort klart at det skulle betales markedspris for leien, og at bilder av statsråden i bilen ikke skulle brukes i markedsføring».

- Ba ikke om partipolitisk bistand Solvik-Olsen skrev 20. desember et innlegg på bloggen sin, der han benektet at Storli ble bedt om å gå fordi hun ikke ville gi FrP partipolitisk bistand. 

- Jeg har ikke bedt Samferdselsdepartementets kommunikasjonsavdeling om å gi «partipolitisk bistand» eller på noen måte drive arbeid for FrP's organisasjon. Det er naturligvis politisk ledelse som håndterer kontakt med eget parti. Dette har vært avklart fra første dag i departementet, skriver han.

I forkant av bloginnlegget hadde DN skrevet at kommunikasjonssjefen mente det ville være feil av departementet å kontakte ordførere og Frp-lag for å planlegge arrangementer i forbindelse med Solvik-Olsens mye omtalte E6-tur.

- Det ble avklart at kommunikasjonsavdelingen ikke skulle ha kontakt med folkevalgte, uavhengig av partifarge og nivå. Arbeidet med å kontakte ordførere etc. ble derfor utført av politisk ledelse selv, skriver Solvik-Olsen.

Samferdselministeren understreker også at «alle personalmessige forhold håndteres av departementets administrasjon, og uavhengig av politisk ledelse».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media