Kontanstøtten fredes?

Vårt Land skriver i dag at etter det avisen har grunn til å tro, kommer ikke regjeringen til å tukle med kontantstøtten for å få statsbudsjettet til å gå opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er fremdeles innstilt på å holde de avtalene som er inngått om kontantstøtten, sier statssekretær Odd Anders With i Barne- og familiedepartementet til avisen.

With understreker at regjeringen fortsatt arbeider med budsjettet og ennå ikke har kommet til en endelig konklusjon, men så langt er man innstilt på å følge opp det Stortinget vedtok etter sommeren, slik at også toåringene omfattes av kontantstøtten fra årsskiftet som planlagt.

Ifølge Vårt Land innebærer uttalelsen fra With, og andre signaler fra departementet, at det ikke er kuttet i familiereformen på regjeringskonferansene de siste to ukene.

Fra departementshold har avisen også fått opplyst at kontantstøtten er beregnet til å koste 2.820 millioner kroner i 1999, hvorav 1,6 milliarder for ettåringer og 1,2 milliarder for toåringer. Beløpet er justert med 50 millioner i forhold til det regjeringen la fram i vår.

(NTB)