Kontant nei til narkoforslag fra Ap-representant

- Totalt uansvarlig, sier Høyres helse-talsmann.

FORAN STORTINGET:  Talspersoenr og represenanter for rusmiljøet i Oslo demionstrerte foran Stortinget og møtte de folkevalgte forrige onsdag. Det var etter det møtet Ap-respresentanten Thor Erik Forsberg fra Østfold kom med forslaget om avkriminalisering. Foto: LISE ÅSERUD, SCANPIX.
FORAN STORTINGET: Talspersoenr og represenanter for rusmiljøet i Oslo demionstrerte foran Stortinget og møtte de folkevalgte forrige onsdag. Det var etter det møtet Ap-respresentanten Thor Erik Forsberg fra Østfold kom med forslaget om avkriminalisering. Foto: LISE ÅSERUD, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Både regjeringen og en samlet helse- og omsorgskomité på Stortinget avviser forslaget om å avkriminalisere narkotikabruk, selv om utspillet får støtte fra fagfolk.

Stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg (Ap) får ingen støtte fra sine politikerkolleger for sitt forslag om å avkriminalisere bruk og besittelse av mindre menger narkotika til eget bruk.

- Vi ønsker ikke å endre narkotikapolitikken i en så radikal retning, sier statssekretær Roger Ingebrigtsen (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet til Dagsavisen.

- Totalt uansvarlig

Avisa har vært i kontakt med samtlige partier, unntatt Ap, i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget. Alle avviser utspillet.

- Det er et totalt uansvarlig forslag som, hvis det blir gjennomført, vil eksponere en større del av ungdomskullene for narkotiske stoffer, og det vil føre til at det blir flere narkomane i Norge, sier Høyres Bent Høie.

Anne-Karin Kolstad, generalsekretær i Actis Rusfeltets Samarbeidsorgan, kaller forslaget naivt.

- Det vil ikke hjelpe dem som trenger det, men føre til økt rekruttering, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer