Kontant-nei til sosialklienter

Sosialklienter vil i praksis ikke få kontantstøtte. - En skandale i ordets rette forstand, sier stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunene administrerer nå selv ordningen, og derfor gjennomføres full eller delvis avkorting for folk som får sosialhjelp. Fra en rekke kommuner bekreftes det nå at folk som hever sosialstønad, vil bli trukket tilsvarende kontantstøttens beløp.

Bortfaller

Barne- og familiedepartementet, bestyrt av statsråd Valgerd Svarstad Haugland, stiller kommunene fritt til å administrere ordningen på denne måten. I en presset økonomisk situasjon trekkes sosialklientene fullt ut slik at hele kontantstøtten bortfaller.

- Rått

- Vi visste at kontantstøtteordningen ville fungere asosialt, men dette er verre enn de fleste hadde forestilt seg. Kontantstøtten skal behovsprøves for sosialklienter, men ytes fullt ut for millionærer. Dette er helt rått, sier Karin Andersen i Sosialistisk Venstreparti.

Sikrer støtte

SV fremmer nå forslag om å sikre sosialklienter full kontantstøtte, men blir ventelig stemt ned. I sak er AP enig med SV, men har inntatt det standpunkt at barne- og familieminister Svarstad Huagland får rydde opp i dette selv. Dermed blir det opp til kommunene om de vil kutte helt eller delvis i sosialklienters økonomi.

Karin Andersens partifelle i barne- og familiekomiteen - Ågot Valle, vil uansett fremme forslag om sikring av sosialklientenes rett til den samme kontantstøtten som folk med god økonomi får, og håper i det lengste på støtte fra Ap og FrP.