Kontant-nei til sosialklienter

Sosialklienter vil i praksis ikke få kontantstøtte. - En skandale i ordets rette forstand, sier stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kommunene administrerer nå selv ordningen, og derfor gjennomføres full eller delvis avkorting for folk som får sosialhjelp. Fra en rekke kommuner bekreftes det nå at folk som hever sosialstønad, vil bli trukket tilsvarende kontantstøttens beløp.

Bortfaller

Barne- og familiedepartementet, bestyrt av statsråd Valgerd Svarstad Haugland, stiller kommunene fritt til å administrere ordningen på denne måten. I en presset økonomisk situasjon trekkes sosialklientene fullt ut slik at hele kontantstøtten bortfaller.

- Rått

- Vi visste at kontantstøtteordningen ville fungere asosialt, men dette er verre enn de fleste hadde forestilt seg. Kontantstøtten skal behovsprøves for sosialklienter, men ytes fullt ut for millionærer. Dette er helt rått, sier Karin Andersen i Sosialistisk Venstreparti.

Sikrer støtte

SV fremmer nå forslag om å sikre sosialklienter full kontantstøtte, men blir ventelig stemt ned. I sak er AP enig med SV, men har inntatt det standpunkt at barne- og familieminister Svarstad Huagland får rydde opp i dette selv. Dermed blir det opp til kommunene om de vil kutte helt eller delvis i sosialklienters økonomi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer