MEKKER: En av Eirik Jensens store lidenskaper har vært å mekke biler og motorsykler. Foto: Per Asle Rustad
MEKKER: En av Eirik Jensens store lidenskaper har vært å mekke biler og motorsykler. Foto: Per Asle RustadVis mer

Kontantbeslag kan stamme fra kjøp og salg på Finn.no

Hasjsiktede Cappelen mener Eirik Jensen var 10 000 kroner fra å få «fullt oppgjør».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den korrupsjonssiktede politioverbetjenten Eirik Jensen (56) ble i går varetektsfengslet i nye fire uker.

Den selverklærte narkobaronen Gjermund Erik Cappelen (47) har i avhør med spesialenheten forklart at Jensen i en årrekke har fått større pengesummer, for å ha medvirket til innførsel av tonnevis av hasj. 

Som Dagbladet har skrevet tidligere har Cappelen forklart at han morgenen før han ble pågrepet leverte 10 000 kroner til Jensen, utenfor arbeidsplassen hans på Grønland i Oslo, mens spanere fra politiet i Asker og Bærum fulgte med i det skjulte. Han har hevdet at det var den nest siste betalingen, og at det gjenstod 10 000 kroner for «fullt oppgjør». 

Spurt om valører Dagbladet vet også at Cappelen er blitt stilt spørsmål om hva slags valør det var på kontantene som han mener ble avlevert. Det indikerer at spesialenhetens etterforskere har tatt beslag i kontanter, og at de ønsker å få avklart om de har kommet fra Cappelen eller ikke.

Etterforskningsleder Liv Øyen ønsker ikke å kommentere hva slags beslag de har tatt.

Forsvarer Jens-Ove Hagen ønsker heller ikke å kommentere dette.

- Jeg ønsker ikke å si mer enn at det ikke er noe i hans privatøkonomi, eller forklaringen hans, som bekymrer meg. Det er ikke gjort noen objektive funn som støtter forklaringen om disse enorme summene, sier Hagen.

På Finn.no Men Dagbladet vet at Jensen kan ha helt plausible forklaringer på funn av kontanter. Jensens store hobby har vært motorsykler, biler og mekking. En venn av Jensen sier han ikke er noen «supermekker», men at han i en årrekke har kjøpt eldre kjøretøy, satt dem i stand - ofte sammen med mekkekyndige venner - og senere solgt dem videre på Finn.no.

Kjøp og salg av eldre kjøretøy og deler mellom privatpersoner, både via Finn.no og ulike bruktmarkeder, skjer ofte med kontanter. Vennen beskriver det som en ren hobbyvirksomhet, men at han noen ganger solgte videre med fortjeneste.

Forsvarer Hagen har tidligere sagt følgende til Dagbladet:

- Å reparere motorsykler og biler er han store lidenskap. Han kjøper biler, reparerer dem og selger de med en liten fortjeneste.

Hagen ønsker nå ikke å kommentere dette.

Jensen står i dag registrert med to biler, en Volvo V70 fra 2000 og en fra 97-modell. I februar i år ble det registrert en salgspant i 2000-modellen på 90 168 kroner. Jensen er i tillegg registrert med to Harley Davidson-motorsykler fra henholdvis 1987 og 2002. I tillegg har han fire tilhengere i sitt navn. 

Parert Hagen mener mistanken mot Jensen ikke er blitt styrket i løpet av de fire ukene han til nå har sittet i varetekt.

- Han er blitt avhørt en rekke ganger, og fått konfrontertende opplysninger, som han har fått anledning til å parere og forklare seg om, sa Hagen i forbindelse med gårsdagens fengslingsmøte.

Jensen nekter straffskyld, og forsvarer Hagen krevde ham i går løslatt. Men spesialenheten fikk medhold i varetektsfengsling i ytterligere fire uker.

- Vi mener det er skjellig grunn til å mistenke ham for grov korrupsjon. Mistanken er ikke svekket siden pågripelsen, sa etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten for politisaker til Dagbladet.

Øyen sa i går at de mener de fortsatt er tidlig i etterforskningen, og ville ikke anslå hvor lang tid etterforskningen vil ta. Forsvarer Hagen mener det bør kunne være mulig å fullføre tidligere.

- Jeg hørte aktor si at etterforskningen er i en innledende fase. Jeg er ikke umiddelbart enig i det, og mener etterforskningen ikke nødvendigvis trenger å ta så lang tid. Men det får være opp til spesialenheten, sier Hagen.