Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

- Kontantforbruket var på 1,6 millioner mer enn Jensen hadde tilgang på av kontanter

Spesialetterforsker gjennomgår Jensens økonomi.

TILTALT: I dag gjennomgår en revisor fra Spesialenheten Eirik Jensens kontantøkonomi i perioden 2004 - 2014. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TILTALT: I dag gjennomgår en revisor fra Spesialenheten Eirik Jensens kontantøkonomi i perioden 2004 - 2014. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I perioden 1. januar 2004 til 1. mars 2014 brukte Eirik Jensen og hans daværende samboer 1 662 961 kroner mer i kontanter enn det de hadde av tilgang på kontanter.

Det mener revisor Gyda Hoberg fra Spesialenheten, som i Oslo tingrett i dag gjennomgår en kontantstrømanalyse hun har laget.

Oppsummert viser analysen at den økonomiske situasjonen for Jensen og eks-samboeren var følgende for 1.1.2004 - 1.3.2014:

  • Sum tilgang kontanter: 877 277 kroner.
  • Sum bruk av kontanter: 2 540 188 kroner.
  • Merforbruk av kontanter: 1 662 961 kroner.

- Hovedpilar

I retten i dag går revisoren detaljert gjennom all dokumentasjon om Jensens og eksssamboerens kontantøkonomi, og hun tar for seg år for år. I retten sier hun at Jensen har satt inn flere store kontantbeløp på egne konti i perioden.

Jensens bruk av kontanter er viktig i rettssaken, fordi Spesialenheten mener den tidligere politimannen fikk kontanter av Gjermund Cappelen som betaling for samarbeid med narkotikavirksomhet.

Dette nekter Jensen for at er tilfelle.

- Kontantstrømanalysen er hovedpilaren for beløpet som framkommer i tiltalen mot Eirik Jensen, sier Hoberg.

Hun forteller at hun har samlet all informasjon om Jensens kontantøkonomi i en stor bankbase, og at det i denne blant annet er opplysninger fra 41 ulike konti.

Bare positiv i 2004

Ifølge Hoberg er det bare i 2004 i hele perioden de har undersøkt at Jensen ikke hadde et merforbruk av kontanter.

- Differensen mellom kontantbeholdning og forbruk er positiv for Jensen i 2004, men negativ i alle årene etter, sier hun.

Gull i Tyrkia

I 2005 kjøpte Jensen gull i Tyrkia for mer enn 47 000 kroner, sier Hoberg i retten i dag, og viser til at de har funnet flere gullsertifikater hjemme hos Jensen under ransakelser.

Hun påpeker at sertifikatene er udaterte, men at både Jensens og ekssamboerens navn står på dem.

Gullet var både ringer, armbånd og smykker, ifølge Hoberg, som sier at ettersom de ikke har funnet banktransaksjoner på disse kjøpene legger de til grunn at det er betalt med kontanter.

- Spesialenheten mener at Jensen må ha hatt med kontanter til Tyrkia, sier Hoberg.

Pengene i veggen

Eirik Jensen har ikke oppgitt noen kontantbeløp som formue i selvangivelsen sin i perioden 2003 til 2015, ifølge revisor Hoberg. Heller ikke de 34 000 kronenen som ble funnet i veggen hjemme hos ham etter pågripelsen er nevnt der - men i kontantstrømanalysen til Hoberg er disse pengene medregnet.

Hun sier at spesialenheten ikke med hundre prosent sikkerhet kan vite at de 34 000 kronene var hele Jensens kontantbeholdning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media