HISTORISK: Tom for kontanter, men ivrig etter å besøke Akropolis? Nå blir det for første gang mulig for turister ved den historiske høyden å betale med kort.
Foto: HANS ARNE VEDLOG
Mottatt fra epost: 07.05.2010

Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk
HISTORISK: Tom for kontanter, men ivrig etter å besøke Akropolis? Nå blir det for første gang mulig for turister ved den historiske høyden å betale med kort. Foto: HANS ARNE VEDLOG Mottatt fra epost: 07.05.2010 Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedeskVis mer

Kontantkrisen tvinger Akropolis til å godta bankkort

Det har aldri skjedd før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tom for kontanter, men ivrig etter å besøke Akropolis? Nå blir det for første gang mulig for turister ved den historiske høyden å betale med kort.

I lange tider har folk ønsket å kunne betale inngangsbilletten til Akropolis med bankkort, men først nå som de greske minibankene er i ferd med å tømmes, vil det bli mulig.

Hellas' kulturdepartement insisterer på at turister som ønsker å se monumenter som det berømte Parthenon-tempelet ikke skal straffes for å gå tom for kontanter i det økonomisk herjede landet.

Derfor innføres nå kortautomater, samt at turoperatører kan kjøpe billetter gjennom gjeldsbrev som betales når bankene åpner igjen.

I mellomtiden er det lange køer ved minibankene i Aten, og uttakene er enn så lenge begrenset til 60 euro om dagen per kort.

(NTB)