- Kontantstøtte uansett

KrFs parlamentariske leder Einar Steensnæs ber Ap-leder Thorbjørn Jagland innse at kontantstøtten er en realitet hele stortingsperioden - uavhengig av sentrumsregjeringens levetid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er et flertall på Stortinget for hvordan kontantstøtteordningen skal gjennomføres. Dette er slått fast i en avtale undertegnet av fem parlamentariske ledere, sier Steensnæs til Dagbladet.

- Dette er en realitet som også Arbeiderpartiet og Thorbjørn Jagland bør ta inn over seg, sier KrFs parlamentariske leder.

I avtalen slås det fast at kontantstøtten i hovedsak «skal gjelde alle 1- og 2-åringer» og at femdelt kontantstøtte - etter hvor mange timer statsstøttet barnehage som benyttes per uke - skal innføres fra 1. august 1999.

Gjelder til 2001

I punkt 2 i avtalen forplikter KrF, Sp, Venstre, Høyre og Frp seg til å stå sammen om avtalen i hele stortingsperioden:

«Disse partier forplikter seg til å stemme imot mulige forslag i denne stortingsperioden om å oppheve ordningen med kontantstøtte eller å foreta vesentlige endringer ved avtale med andre partier enn de som står bak innføringen av denne ordningen. Enkle, tekniske justeringer omfattes ikke av dette.»

Stortingets ansvar

Steensnæs understreker at regjeringen har gjort jobben sin når statsbudsjettet legges fram 5. oktober. Deretter er det Stortingets oppgave å sikre landet et godt nok statsbudsjett.
- Vi må nå få en avklaring av det ansvar som påhviler opposisjonen. Opposisjonen bør ikke ordlegge seg slik at forstandige løsninger blokkeres. Dersom regjeringen gjennom budsjettbehandlingen bes tre til side, må Stortinget ha en begrunnet oppfatning av hva som er alternativet. Det må kunne framlegges en strategi for å frambringe et regjeringsalternativ med større parlamentarisk grunnlag, sier Einar Steensnæs til Dagbladet.

BINDER JAGLAND:</B>Et flertall på stortinget er blitt enige om hvordan kontantstøtten skal gjennomføres. Den avtalen gjelder hele stortingsperioden, sier KrFs Einar Stensnæss.